Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Celebra partidă de vânătoare de la Balc, umbrită de pesta porcină

Celebra partidă de vânătoare de la Balc ar putea fi umbrită de pesta porcină. Lângă domeniul celui mai bogat român a fost confirmat virusul la un mistreţ. Iar oaspeţii celebri trec prin filtre de dezinfectare. Timp de trei zile, au fost invitaţi şi medici veterinari, pentru a supraveghea totul.

de Redactia Observator

la 18.01.2019 , 21:09

Celebra partidă de vânătoare de la Balc ar putea fi umbrită de pesta porcină. Lângă domeniul celui mai bogat român a fost confirmat virusul la un mistreţ. Iar oaspeţii celebri trec prin filtre de dezinfectare. Timp de trei zile, au fost invitaţi şi medici veterinari, pentru a supraveghea totul. Cei care au ajuns spun că distracţia lor nu va fi afectată de această alertă. În fiecare seară, miliardarii vor avea parte de mese pline cu mâncare tradiţională românească şi muzică live.

Pentru prima dată de când se organizează vânătoarea de la Balc, la poarta domeniului au fost instalate covoare dezinfectante. Maşinile milionarilor sunt oprite la intrare pentru a fi atent curăţate, ca nu cumva virusul pestei porcine să pătrundă în interior. Un mistreţ a fost recent depistat cu pestă porcină africană pe domeniul vecin de vânătoare.

Domeniul este protejat cu gard electrificat, iar paza este strictă. Carnea animalelor sacrificate va fi dusă la analize, iar în cazul în care se va confirma virusul, toate carcasele vor fi distruse.

Vezi și

Se recoltează probe, se fac o parte la noi, la Direcţie, la laboratorul zonal Satu Mare şi în funcţie de rezultatul buletinelor de analiză vom şti destinaţia carcaselor - Remus Moţoc, directorul DSVSA Bihor

Lista de oaspeți, un secret

Invitaţii lui Ion Ţiriac au parcurs mii de kilometri pentru a participa la partida de vânătoare. Pentru ei e o tradiţie care se păstrează încă din 2005. Lista completă a oaspeţilor este ţinută la secret. În anii trecuţi au ajuns aici moştenitorul imperiu auto Porche, fostul director Daimler, deţinătorul pachetului majoritar al concernului francez Peugeot sau primarul din Monaco.

Oamenii din Balc au totusi o mare supărare. Nici anul acesta, cel mai bogat român nu a apelat la serviciile lor. De această dată gonacii au fost aduşi din judeţul Sălaj. Unul dintre motive ar fi tocmai evitarea pestei porcine. În Bihor au fost confirmate 52 de focare în gospodării şi 2 cazuri la mistreţi. În Sălaj au fost doar cinci cazuri la mistreţi.

Cel mai nou caz de pestă porcină a fost confirmat chiar astăzi pe un fond de vânătoare din judeţul Bistriţa-Năsăud. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Celebra partidă de vânătoare de la Balc, umbrită de pesta porcină