Centrele de echitație, fără iubitorii de animale în perioada pandemiei
Prieteniile dintre cai şi oameni sunt printre cele mai trainice. Iar cei care obişnuiesc să meargă la echitaţie ştiu cel mai bine cât de frumoase sunt momentele petrecute alături de animale.
- O oră de echitaţie costă 120 de lei.
- În preţ este inclus echipamentul.
Mai au însă de aşteptat până când se vor putea urca, din nou, pe şa. Pandemia ţine centrele de echitaţie închise. Iar asta înseamnă mari pierderi financiare pentru crescătorii de aniamle, care abia aşteptă reîntoarcerea turiştilor.
Avea 5 ani când a urcat prima oară pe cal şi de atunci nu se mai poate dezlipi de prietenii ei necuvântători. Diana petrece ore în şir în preajma lor. Sunt camarazii lângă care se simte în siguranţă, dar, mai ales, se simte liberă şi iubită.
Diana Ducar: Ma simt cel mai bine in preajma lor si am nevoie de ei ca sa ma simt bine si cred ca si ei au nevoie de noi. Daca te comporti bine, daca ai grija de ei, sunt foarte fericiti si iti dau totul inapoi.
Şi sunt alături de ea în cele mai dificile momente. Diana îi consideră animale sensisibile şi inteligente. Au făcut un parteneriat de invidiat la mai multe concursuri naţionale, unde au câştigat premii şi au primit aplauze.
- Ministrul Mediului: Toţi urşii periculoşi trebuie împuşcaţi
- Tehnologie de ultimă oră, pentru animalele de companie. Preţurile ajung la 12.000 de lei
- Vapor plin cu viţei plecat spre Israel, blocat 15 zile pe mare. Animalele au ajuns într-o stare deplorabilă: "Pe...
- Ciobănescul german care trăiește cu o avere de sute de milioane de euro. Gunther VI este cel mai bogat câine din...
- Femeie atacată de o haită de câini vagabonzi, pe o stradă din Cluj. S-a refugiat într-un şant, apoi a fost...
Diana Ducar: Nu sunt numai niste animale. Sunt prietenii nostri. Pentru mine, sunt familie. Imi doresc ca toata viata mea sa am cel putin un cal. Sa imi permit sa tin un cal, macar.
Familia Dianei creşte cai de generaţii întregi. Deţine cel mai mare centru de echitaţie din judeţul Braşov. Acum, ferma este pustie. Pandemia îi ţine pe turişti departe şi compromite afacerea.
Constantin Ducar: Considerati anul asta compromis din punct de vedere turistic? Jumatate deja s-a dus. Ne mai trebuie inca un sfert sa ne repliem, sa gasim solutii si sa ne fereasca Dumnezeu de un alt episod.ca atunci nu mai putem vorbi de anul asta.
Nu este uşor să creşti cai. Ei au, permanent, nevoie de hrană. Acum, familia Ducar speră, ca după ridicarea restricţiilor, să reuşească să menţină afacerea măcar pe linia de plutire.
Constantin Ducar: Ma intreb in fiecare zi cum voi putea intretine 35 de cai. Dar la cat ii iubesc, sunt in stare sa imi vand hainele si sa le cumpar furaje si sa-i hranesc, sa-i avem si la anul.
O oră de echitaţie costă 120 de lei. În preţ este inclus echipamentul, dar şi asistenţa unui instructor.
În vremuri normale, aici se fac şi plimbări cu trăsura, hipoterapie şi se ţin diverse evenimente ecvestre.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰