Video Centrele de vaccinare anti-covid ale Armatei, deschise şi pentru persoanele civile
Premiere în cursa pentru vaccinarea anti-covid. Armata şi-a deschis astăzi centrele pentru întreaga populaţie, iar timişorenii se pot imuniza în primul centru de vaccinare deschis nonstop, dar care nu funcţionează chiar 24 de ore din 24. În 13 judeţe au fost deschise alte 167 de cabinete de vaccinare.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
- Au fost deschise încă 167 de centre de vaccinare în România.
- Peste 700.000 de români s-au înscris pe listele de aşteptare pentru a se vaccina împotriva coronavirusului.
Armata a deschis astăzi centrele de vaccinare civililor. În Bucureşti, într-o singură oră, au fost imunizaţi cu serul Pfizer mai bine de 130 de oameni: "Asta este o injecţie pe care nici nu o simţiţi, să ştiţi".
Centrul în care ne aflăm are o capacitate de maximum 120 de persoane. În total, Ministerul Apărării Naţionale a pus la dispoziţie 58 de puncte de vaccinare cu o capacitate de mărire de peste 90 de centre.
Tocmai pentru a mări ritmul vaccinării, la Timişoara, în incinta Spitalului Judeţean, s-a deschis primul centru de vaccinare non stop.
Flavius Cioca, directorul DSP Timiș: Acest centru ne dă speranţe că lupta împotriva virusului se va accelera. Suntem într-o cursă non-stop de a salva cât mai multe vieţi.
Doar că, după câteva ore, autorităţile au spus că centrul e non-stop şi nu prea. Platforma de vaccinare nu permite programări pe timp de noapte.
Peste 700.000 de români s-au înscris pe listele de aşteptare pentru a se vaccina împotriva coronavirusului
Valeriu Gheorghiţă, şeful campaniei de vaccinare: În momentul de faţă platforma este creată pe cele 12 ore de lucru, de la 8 la 20. Colegii mei caută aceste soluţii încât să poată permite programarea persoanelor şi pe parcursul nopţii.
167 de cabinete de vaccinare vor fi deschise pentru cea de-a treia etapă de imunizare în România. Prioritate vor avea persoanele în vârstă şi cele cu handicap. De la 1 aprilie, şi platforma de vaccinare va fi modificată.
Valeriu Gheorghiţă, şeful campaniei de vaccinare: Fiecare centru configurat în platforma de vaccinare va avea afişat tipul de vaccin. Orice persoană va şti de la început ce fel de vaccin se distribuie în acel tip de centru.
Şi românii sunt dornici să se vaccineze. 600 de mii de oameni s-au înscris până acum pe listele de aşteptare pentru administrarea vaccinului Pfizer. Alţi 70 de mii pentru Astra Zeneca, iar 45 de mii de oameni aşteaptă administrarea vaccinului Moderna.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰