Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Chef Florin Lazăr dezvăluie secretele unui preparat de tradiţie: fasolea cu ciolan, mâncarea românilor de 1 Decembrie

Meniul care îi uneşte pe români în fiecare an, de 1 Decembrie, este în mod cert, fasolea cu ciolan. Nu există familie care să nu o prepare.

de Redactia Observator

la 30.11.2017 , 22:23

Meniul care îi uneşte pe români în fiecare an, de 1 Decembrie, este în mod cert, fasolea cu ciolan. Nu există familie care să nu o prepare, indiferent de regiune. Ca să fie cât mai gustoasă, specialiştii în bucătărie ne sfătuiesc să luăm ingrediente naturale din piaţă sau din cămara bunicilor.

Morcov, ceapă, ţelină, pătrunjel şi multe mirodenii. Doar de atât este nevoie pentru a transforma fasolea cu ciolan într-un deliciu ca la mama acasă. 

Chef FLorin Lazăr: "Secretul este sufletul, apoi câteva tehnici, fasolea trebuie lăsată la înmuiat cu o zi înainte, apoi trebuie să punem ciolanul la fiert, cu mirodenii, călirea legumelor." Alt ingredient secret este răbdarea, spune Chef Florin Lazăr. Durează mai bine de trei ore pentru ca mâncarea să aibă gustul cu care ne-au obişnuit bunicii noştri în copilărie. "Fasolea e gata, o punem la fiert împreună cu ciolanul." 

Vezi și

E preparatul pe care bucătarul îl găteşte în fiecare an pentru familia lui, de Ziua Naţională: "Mă mândresc că sunt român, când fac un cârnat, când fac o fasole, slănină, ciolan, ciorbă." 

Pe acelaşi subiect

Cândva nelipsită din meniurile servite în Armată, fasolea a devenit astăzi un simbol naţional. De ziua lor, românii o aleg fără excepţie. 

- Ce mâncaţi de 1 decembrie? 

- Fasole făcută bine. 

- Sarmalele, friptura de porc. Şi fasole cu ciolan. 

Sau cu costiţă ori cârnaţi. Oamenii au stat la coadă la măcelării încă de dimineaţă.  

Totuşi, pentru că suntem în postul Crăciunului, pe farfuriile multor români va sta mâine doar iahnia fără carne. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?
Observator » Ştiri sociale » Chef Florin Lazăr dezvăluie secretele unui preparat de tradiţie: fasolea cu ciolan, mâncarea românilor de 1 Decembrie