Antena Meniu Search
x

Cheile Sohodolului, atracţia din Munţii Vâlcan

Nu mai este niciun secret că ţara noastră se bucură de peisaje unice în lume! Un astfel de loc, numit Cheile Sohodolului se află în comuna gorjeană Runcu. Cheile Sohodolului din Munţii Vâlcan au fascinat şi regizorii de film din România. De altfel, acolo s-au turnat scene din seria "Mărgelatu".

de Redactia Observator

la 25.10.2019, 17:42

Vezi și

Nu mai este niciun secret că ţara noastră se bucură de peisaje unice în lume! Un astfel de loc, numit Cheile Sohodolului se află în comuna gorjeană Runcu. Cheile Sohodolului din Munţii Vâlcan au fascinat şi regizorii de film din România. De altfel, acolo s-au turnat scene din celebra serie "Mărgelatu".

Natura a sculptat în inima Munţilor Vâlcan un peisaj carstic de o frumuseţe unică. Apele pârâului Sohodol şi-au croit drum prin calcarul cretacic şi au format cheile, care se întind pe o distanţă de 12 kilometri. 

Aceste formaţiuni spectaculoase se aseamănă cu un canion săpat în stâncă. Una dintre atracţii este Inelul- o stâncă de forma unui cerc prin care se poate vedea cerul. Şi Nările- un adevărat tunel creat de apă prin munte impresionează turiştii. 

Cheile Sohodolului oferă locuri deosebite de campare, de aceea zona este foarte căutat de turişti. Şi alpiniştii sunt atraşi de acest loc, mai ales pentru că există multe trasee special amenajate de căţărare. 

Peştera Gârla Vacii, aflată pe partea dreaptă a Cheilor şi încă modelată de apa pârâului, este un alt punct de atracţie. La fel ca şi Peştera Popii, unde se găsesc picturi antice.  Această zonă a fost şi scena unde s-a realizat unul dintre episoadele cu celebrul personaj Mărgelatu. 

Cheile Sohodolului au primit statutul de arie protejată şi adăpostesc peste 300 de specii de plante.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Cheile Sohodolului, atracţia din Munţii Vâlcan