Antena Meniu Search
x

Cherhanalele de pe litoral au succes și iarna

Cherhanalele de la malul mării s-au umplut în acest weekend. Mai ales că sâmbătă a fost dezlegare pentru cei care ţin post. Bucătarii şi-au răsfăţat clienţii cu peşte de sezon: calcan fript pe plită sau guvizi traşi în tigaie şi scăldaţi apoi în mujdei de usturoi.

de Redactia Observator

la 14.12.2019, 23:35

Vezi și

Cherhanalele de la malul mării s-au umplut în acest weekend. Mai ales că sâmbătă a fost dezlegare pentru cei care ţin post. Bucătarii şi-au răsfăţat clienţii cu peşte de sezon: calcan fript pe plită sau guvizi traşi în tigaie şi scăldaţi apoi în mujdei de usturoi.

La malul mării, soarele a fost darnic astăzi şi s-a oglindit toată ziua în valuri. Vreme perfectă pentru a deschide terasele.

În cherhanale a mirosit a peşte proaspăt, aşa că oaspeţii au fost fericiţi.

Pălămida este vedetă în meniuri. Un peşte bun, care se mănâncă uşor pentru că nu are oase. Pescarii din Agigea prind kilograme bune în această perioadă. Captura lor ajunge în această bucătărie.

Cum postul Crăciunului are multe dezlegări la peşte, bucătarii au reinventat reţetele pentru a-şi surprinde clienţii.

Printre clopoţei şi beteală, la această pescărie din Mamaia se mănâncă bine zargan.

Un peşte bogat în fosfor, iar asta se vede şi în oasele lui, care sunt verzi - albăstrui. Cei mai mulţi îl preferă cu sare, fript pe plită.

O porţie de zargan costă 39 de lei, iar pentru calcan preţul este dublu.

Liniştea şi plaja pustie care vin la pachet sunt de nepreţuit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Cherhanalele de pe litoral au succes și iarna