Antena Meniu Search
x

Cătălin e unul dintre cei cinci români uciși de o explozie într-o uzină chimică din Cehia (Foto, Video)

Cătălin Șerban este unul dintre cei cinci români uciși de o explozie produsă, joi, într-o uzină chimică din Cehia din localitatea Kralupy nad Vltavou.

Cătălin Șerban este unul dintre cei cinci români uciși de o explozie produsă, joi, într-o uzină chimică din Cehia din localitatea Kralupy nad Vltavou.

Cinci din cele şase persoane care au murit în urma exploziei sunt români, a anunțat MAE vineri dimineață.

Cătălin Șerban locuia în Târgoviște și lucra pentru o firmă angajată să pregătească închiderea instalaţiilor, pentru ample lucrări de modernizare. 

Explozia s-a produs în timpul operaţiunii de golire a unui rezervor de combustibil şi aditivi din rafinăria aflată la 30 de kilometri la nord de Praga.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Victimele nu făceau parte din personalul rafinăriei, ci lucrau pentru firme angajate să pregătească închiderea instalaţiilor, pentru ample lucrări de modernizare. 

Explozia de joi este cel mai grav accident industrial înregistrat în Cehia din 1984. 

Rafinăria este deţinută de o companie poloneză şi împarte aceeaşi platformă industrială cu o uzină petrochimică. Localnicii s-au temut de eventuale scurgeri de substanţe toxice, dar experţii au confirmat că nu există niciun pericol. 

Ancheta asupra cauzelor accidentului ar putea dura câteva luni. Presa cehă crede că ar putea fi vorba fie de aprinderea spontană a gazelor rămase în rezervor, fie de neglijenţă sau de nerespectarea procedurii de golire. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Cătălin e unul dintre cei cinci români uciși de o explozie într-o uzină chimică din Cehia (Foto, Video)