Antena Meniu Search
x

Cinci vieţi salvate în săptămâna mare

Soarta a răpit-o de lângă fiică şi soţ, dar în urma ei, cinci oameni vor trăi. De Florii, familia femeii din Iaşi care s-a intoxicat zilele trecute cu monoxid de carbon a decis să dea o şansă la viaţă celor bolnavi.

Vezi și

 Ficatul tinerei a ajuns la Bucureşti şi a salvat viaţa unui bărbat, măcinat de ani de zile de hepatită. Alţi patru pacienţi au primit viaţă chiar în Săptămâna Mare.

Chiar de Florii, Eugenia a primit vestea care-i va schimba viaţa. Pentru soţul ei, căuia hepatita i-a măcinat ani de zile ficatul, s-a găsit un donator. Din decembrie era pe lista de aşteptare la transplant.

Şansa a venit de la Iaşi. De la o tânără de numai 22 de ani, aflată în comă de săptămâna trecută. S-a intoxicat cu monoxid de carbon, în timp ce îi făcea baie fiicei sale de 3 ani.

O jumătate de oră în care inima a încetat să-i bată. A fost fatală pentru tânăra pe care medicii n-au mai putut să o readucă la viaţă. Ieri, familia a decis să îi doneze organele. La Iaşi a plecat imediat o echipă condusă de medicul Radu Zamfir.

Corneele şi unul dintre rinichi au ajuns deja la trei pacienţi din Iaşi. Astăzi, la spitalul Fundeni, alţi trei pacienţi au fost chemaţi la analize de compatibilitate pentru cel de-al doilea rinichi. Unul dintre ei va intra în operaţie, iar de mâine va avea o nouă viaţă. Una sănătoasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cinci vieţi salvate în săptămâna mare