Antena Meniu Search
x

Video Cine a oprit trenul rămas fără frâne pe ruta București-Craiova. Mecanicul, contrazis de călătorii îngroziți: ”Un băiat a tras de frână și am sărit toţi din tren”

A fost cât pe ce să vedem încă o tragedie pe calea ferată, după ce un tren plin cu oameni a scăpat de sub control. Cum? Sistemul de frânare s-a stricat subit. Cel puţin asta povesteşte mecanicul. Spune că a alergat printre călători, până în cea de-a doua cabină a trenului, ca să salveze situația. Unii martori îl contrazic: un călător ar fi acționat frâna, nu mecanicul.

Adrian Lupușor
de Adrian Lupușor

la 02.06.2021, 20:16

Vezi și

Scene parcă desprinse dintr-un film horror. O călătorie obișnuită cu trenul ia o turnură dramatică: garnitura care circula pe ruta București - Pitești - Craiova rămâne fără frâne. Mecanicul încearcă disperat să oprească trenul scăpat de sub control.

Primele declarații făcute de mecanicul trenului

Mecanicul trenului: ”Am alergat peste oameni, să mă duc în postul celălalt, să mă agăț de cele mai bune soluții pentru a frâna trenul”.

Lucru care s-a întâmplat aproape în ultimul moment. La 200 de metri de gara Golești. Însă puțin mai lipsea să se ajungă la o catastrofă.

Pe acelaşi subiect

Mecanicul trenului: ”Mă puteam ciocni cu alt tren. Am văzut moartea cu ochii! Și călătorii au fost panicați, au ieșit pe culoar. Era o atmosferă de coșmar”.

Mecanicul spune că defecţiunea nu a fost anunţată de nimic.

Mecanicul trenului: ”Până la Titu totul a mers perfect. A apărut o eroare la sistemul de frânare, dată de calculator”.

Călătorii din săgeata albastră îl contrazic pe mecanicul trenului

Zeci de călători erau în "săgeată albastră". În mijlocul haosului, mulţi dintre ei au suferit atacuri de panică.

Femeie aflată în tren: ”Panica a fost groaznică, mai ales că au fost atâţia copii, atâtea doamne. Am căzut unii peste alţii”.

Culmea, în timp ce mecanicul se consideră erou, martorii povestesc că, de fapt, tragedia ar fi fost evitată de un călător.

Femeia aflată în tren: ”Un băiat a tras de frână, a frânat şi am sărit toţi din tren”.

Iulian Măntescu - liderul Federației Mecanicilor de Locomotivă: ”Frâna poate fi acționată doar de mecanic sau de șeful de tren”.

Cazul trenului rămas fără frâne e anchetat de o comisie a Agenției de Investigare Feroviară Română

Până la urmă, după ce au primit îngrijiri medicale, călătorii au fost duși la destinație de alt tren. Acum, polițiștii încearcă să stabilească vinovatul.

Mădălina Epure, purtător de cuvânt IPJ Argeş: ”În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de neîndeplinire a datoriilor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă din culpă”.

Cazul a ajuns şi la o comisie de cercetare din cadrul Agenției de Investigare Feroviară Română. Specialiștii vor verifica dacă trenul era sau nu defect. Și cum exact s-a întâmplat totul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Cine a oprit trenul rămas fără frâne pe ruta București-Craiova. Mecanicul, contrazis de călătorii îngroziți: ”Un băiat a tras de frână și am sărit toţi din tren”