Antena Meniu Search
x

Dosar penal, după ce un tren cu călători a rămas fără frâne, în Argeș. Mărturiile pasagerilor: Mecanicul s-a panicat. Era să ne lovim de un alt tren

Un tren de călători în care se aflau zeci de persoane nu a respectat indicatoarele de oprire amplasate la intrarea într-o staţie CFR din judeţul Argeş, rupând macazul. În urma incidentului produs marţi seară, poliţiştii din Argeş au deschis un dosar penal pentru neîndeplinirea sau îndeplinirea defectuoasă a îndatoririlor de serviciu.

de Redactia Observator

la 02.06.2021, 14:50

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Captură video

Un tren în care se aflau aproape o sută de oameni a rămas fără frâne şi exista riscul să se lovească de o altă garnitură. Mai mulţi călători au sărit din mers şi zeci de oameni au suferit atacuri de panică.

Trenul venea de la mare, iar în gara Goleşti, mecanicul a realizat că nu-l mai poate opri. Trenul a lovit macazul, iar liniile nu au mai putut fi schimbate. Aşa a ajuns pe linia unui alt tren, cu care risca să intre în coliziune frontală. În cele din urmă, trenul a fost oprit la timp, înainte de producerea unei tragedii.  Poliţiştii de la transporturi şi o comisie de la Agenţia de Investigare Feroviară Română fac verificări pentru a stabili cauzele incidentului.

În acest caz a fost deschis şi un dosar penal pentru neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă din culpă.

Mărturiile pasagerilor din trenul fără frâne

Pe acelaşi subiect

Părea o scenă dintr-un film de groază. Mai mulţi pasageri au făcut atacuri de panică, când mecanicul a ieşit din locomotivă şi i-a cerut controlorului să tragă frâna de urgenţă, pentru că nu mai poate opri trenul.

Pasager: Viteza era foarte mică, dar am înţeles că era să ne lovim de un alt tren. Şi am înţeles că frâna de urgenţă nu a mers şi a trebuit să mergem în capătul celălalt al trenului să punem frână. În perioada asta mecanicul s-a panicat, lumea se îmbulzea în spatele trenului.

Pasager: Un băiat a tras de frână, a frânat şi am sărit toţi din tren. Efectiv, am sărit toţi din tren. Dar ce să vă spun, panica a fost groaznică mai ales că au fost atâţia copii, atâtea doamne. Am căzut unii peste alţii.

Trenul a fost oprit, într-un final, la 200 de metri de gară. Peste 40 de persoane au primit şi ajutor de la medicii SMURD, pentru că erau încă în stare de şoc.

Mădălina Epure, purtător de cuvânt IPJ Argeş: Un tren de călători care circula pe ruta Bucureşti - Piteşti - Craiova nu ar fi oprit la indicatoarele stop amplasate la intrate în staţia Goleşti şi a rupt macazul de linie. Trenul nu a deraiat şi nu au existat victime.

După ce şi-au revenit în fire, călătorii au fost preluaţi de alt tren, pentru a ajunge la destinaţii. CFR Călători a trimis o comisie de cercetare la Goleşti, iar specialiştii vor stabili ce s-a întâmplat cu trenul care a îngrozit zeci de oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Dosar penal, după ce un tren cu călători a rămas fără frâne, în Argeș. Mărturiile pasagerilor: Mecanicul s-a panicat. Era să ne lovim de un alt tren