Antena Meniu Search
x

Clădirile reabilitate din Deva, mâzgălite de adolescenți

Arta stradală pare să ajungă în cât mai multe oraşe din ţară. Doar că, la Deva, unele clădiri proaspăt reabilitate au fost mâzgălite de adolescenţi. Edilul oraşului vine cu o soluţie: îi aşteaptă pe tineri la primărie cu idei şi propuneri de picturi care să pună oraşul în valoare.

de Redactia Observator

la 28.01.2021, 09:48

Vezi și
  • Cel care s-a alăturat deja proiectului este Lucian Davidoni.
  • Prin lucrările sale de street art a dat culoare clădirilor din oraş. 

Imaginea unui oraş vorbeşte prin felul în care arată, spune o vorbă din popor. Doar că anumite clădiri, proaspăt reabilitate, din Deva sunt măzgălite de tineri din pură distracţie cu fel şi fel de mesaje. 

Edilul oraşul a iniţiat un proiect prin care tinerii care sunt atraşi de graffiti să treacă la următorul nivel: street art. Astfel, înscrisurile lor de pe ziduri să devină picturi valoroase pe clădirile din oraş. 

Florin Oancea - primar Deva: Pentru cei care scriu injurii lucrurile nu sunt normale şi rugămintea mea este să se liniştească. Totuşi este oraşul în care şi ei trăiesc, cu toţii trăim. Îi incurajez să vină la Primărie şi să ne prezinte viziunea lor despre înfrumuseţarea oraşului. 

Cel care s-a alăturat deja proiectului este Lucian Davidoni. Prin lucrările sale de street art a dat culoare clădirilor din oraş. 

Lucian Davidoni – artist street art: Este o pată de culoare necesară peste multe clădiri post-comuniste. Era necesar acest proiect care este practicat în toată Europa. 

Andrei Rossetti, pictor: Mă bucur într-un fel că aceşti tineri se exprimă, nu sunt de acord cu ce văd întotdeauna. Din acest fenomen ştiu că s-au născut artişti mari, în Bristol.

Ideea proiectului este împrumutată din alte oraşe din ţară, cum ar fi Sibiu, Cluj-Napoca, Bucureşti şi Oradea.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Clădirile reabilitate din Deva, mâzgălite de adolescenți