Antena Meniu Search
x

CLASA PREGATITOARE – Cate cereri de inscriere au fost inregistrate in Bucuresti

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a anuntat ca pana joi, ora 08:15, au fost inregistrate peste 9.600 de cereri de inscriere pentru clasa pregatitoare

Media de cereri pe zi a fost de 1.201, cele mai multe fiind inregistrate in data de 2 aprilie – 2.205 de cereri, conform inspectorului general scolar, Constantin Traistariu.

Pentru inscrierea in clasa intai au fost inregistrate 627 de cereri, cu o medie de 68 pe zi. Cele mai multe cereri au fost inregistrate in cea de-a treia zi, respectiv 4 aprilie cand au fost depuse 104 cereri.

Potrivit spuselor lui Constantin Traistariu, cea mai cautata este Scoala nr. 195 cu 175 de cereri, urmata de Scoala “Sf. Andrei” cu 170 de cereri, Scoala nr. 190 cu 166 de cereri si Scoala nr. 49 cu 130 cereri.

„Vorbim de primele cinci scoli unde numarul de cereri de inscriere este foarte mare in prima jumatate a perioadei de inscrieri. In aceste situatii vom cauta solutii impreuna cu directorii unitatilor de invatamant, in functie de fiecare caz in parte", a precizat inspectorul general scolar.

Scolile cu cel mai mic numar de cereri de inscriere sunt Liceul bulgar “Hristo Botev” – doua cereri, Liceul “ Ady Endre” – doua cereri si Scoala nr. 144 cu doar trei cereri.

Conform informatiilor primite de la Inspectorat, 616 persoane au solicitat informatii la linia deschisa de ISMB, Tel Verde, pentru inscrierea in invatamantul primar, cele mai multe fiind inregistrate in cea de-a doua zi de inscrieri – 134 .

Constantin Traistariu a mai precizat ca la nivelul capitalei sunt 11.900 de locuri disponibile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » CLASA PREGATITOARE – Cate cereri de inscriere au fost inregistrate in Bucuresti