Clienţii care sunt în război cu băncile ar mai putea avea un aliat
O instituţie recomandată de europeni prinde radacini şi la noi. Are rolul de a media problemele dintre consumatori şi bănci, fără ca aceştia să mai bată la uşa tribunalului
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
O instituţie recomandată de europeni prinde radacini şi la noi. Are rolul de a media problemele dintre consumatori şi bănci, fără ca aceştia să mai bată la uşa tribunalului.
Există totuşi cale de mijloc. Una pe care cei de la Protecţia Consumatorilor o vor înfiinţa. Se numeşte mediere, adică soluţia prin care consumatorul nemulţumit are şansa să ajungă la un pact cu vânzătorul.
O spune chiar angajata unei bănci când vine vorba despre un contract care pe client îl dezavantajează. Şi în cazul acestor consumatori, însă, se va înfiinţa o instituţie de mediere. Mai ales că de săptămâna trecută, printr-o ordonanţă de urgentă, ANPC poate să sancţioneze direct o bancă, în cazul în care constată nereguli.
Adică o persoană neutră dar cu ceva experienţă în domeniu. Această opţiune este o alternativă şi nu o obligaţie pentru consumatori, iar rolul ei este de a găsi căi prin care nemulţumitul ajunge la un numitor comun cu banca. Există totuşi şi câteva probleme chiar înainte ca instituţia să îşi înceapă activitatea propriu-zisă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰