Antena Meniu Search
x

Clubul Colectiv avea autorizație doar pentru 80 de locuri! În noaptea fatidică erau 500 de oameni acolo

Clubul Colectiv era autorizat doar pentru 80 de persoane. Există o declarație pe proprie răspundere, semnată de unul dintre asociați, potrivit căreia numărul locurilor pentru consumatori era de 80 de locuri pe scaun

Clubul Colectiv era autorizat doar pentru 80 de persoane. Există o declarație pe proprie răspundere, semnată de unul dintre asociați, potrivit căreia numărul locurilor pentru consumatori era de 80 de locuri pe scaun

Primăria Sectorului 4 a publicat întregul dosar al societăţii SC Colectiv Club SRL şi susţine că firma îşi desfăşura activitatea în baza declaraţiei pe propria răspundere, conform căreia erau întrunite condiţiile de funcţionare, specifice pentru fiecare autoritate publică. Primăria susţine că reprezentanţii Autorităţii Locale Sector 4 au desfăşurat verificările în baza atribuţiilor impuse prin Legea Poliţiei Locale, neavând competenţe în a controla respectarea normelor PSI.

Declaraţia pe propria răspundere a fost cuprinsă în certificatul constatator pentru punctul de lucru, document eliberat la data de 7 octombrie 2014 de către Registrul Comerţului. Ulterior emiterii acestuia, SC Colectiv Club SRL s-a adresat Primăriei Sectorului 4, solicitând eliberarea acordului şi autorizaţiei de funcţionare. Funcţionarii arată că de asemenea, conform Legii, respectivul certificat constatator rămâne valabil până la modificarea condiţiilor de funcţionare sau activităţilor pentru care s-a dat declaraţia pe propria răpundere.

Având în vedere că acest certificat constatator reprezenta asumarea de către solicitant a responsabilităţilor privitoare la legalitatea desfăşurării activităţilor declarate, iar dosarul de autorizare depus la Primăria Sector 4 pe data de 6.11.2014, întrunea toate condiţiile impuse de legislaţia în vigoare, s-a emis de către Autoritatea Locală Sector 4 Acordul de Funcţionare Nr. 3909/14.01.2015, respectiv Autorizaţia de Funcţionare Nr. 369/14.01.2015”, susţine Primăria Sectorului 4, potrivit Realitatea.net.

Potrivit Declaraţiei pe proprie răspundere, aceasta este semnată de Paul Cătălin Gancea- unul dintre asociaţii societăţii. Acesta a notat că barul are următoarele caracteristici funcţionale: suprafaţă- 425 de metri pătraţi, din care de servire – 335 de metri pătraţi, de pregătire predare- 30 de metri pătraţi, de pozitare- 30 de mtri pătraţi, anexe/utilităţi (birouri, grupuri sanitare, vestirae) – 30 de metri pătraţi.

Numărul locurilor pentru consumatori- 80 de locuri pe scaun. Potrivit actelor societăţii, firma Colectiv Club, care deţine clubul unde a avut loc tragedia de vineri seară, din Capitală, este deţinută de Alin George Anastasescu (47%), Costin Mincu (23%) şi Paul Cătălin Gancea (30%). Colectiv Club SRL, înfiinţatâ în octombrie 2014, a avut o cifră de afaceri de 45.000 de lei în 2014.

Primăria mai arată că pe parcursul anului în curs, în cadrul verificărilor întreprinse în incinta mai multor unităţi de profil, la data de 21 octombrie 2015, prin Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 4 – Serviciul Inspecţie Comercială, a fost realizat un control şi în incinta punctului de lucru al SC Colectiv Club SRL, situat pe strada Tăbăcarilor nr. 7, corp B, clădirea 15, Parter.

Secretarul de stat, Raed Arafat, declara, ieri, că la ISU Ilfov nu se găseşte nicio solicitare a clubului Colectiv de a obţine dreptul pentru activităţi de bar sau pentru cele de organizare a unor concerte.

"Ce vă pot spune e că la pompieri nu se regăseşte nici măcar o solicitare pentru a obţine autorizaţia. Depinde ce obiect de activitate au declarat la primărie pentru clubul respectiv. Aşteptăm ca ancheta să arate ce s-a întâmplat cu toate actele. ISU nu a emis autorizaţie, nicio altă formă de act pentru funcţionarea acestui spaţiu pentru acest tip de activitate", a declarat secretarul de stat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Clubul Colectiv avea autorizație doar pentru 80 de locuri! În noaptea fatidică erau 500 de oameni acolo