Clubul Colectiv avea autorizație doar pentru 80 de locuri! În noaptea fatidică erau 500 de oameni acolo

Publicat: 01.11.2015, 13:01.
Actualizat: 01.11.2015, 13:05

Clubul Colectiv era autorizat doar pentru 80 de persoane. Există o declarație pe proprie răspundere, semnată de unul dintre asociați, potrivit căreia numărul locurilor pentru consumatori era de 80 de locuri pe scaun

Clubul Colectiv era autorizat doar pentru 80 de persoane. Există o declarație pe proprie răspundere, semnată de unul dintre asociați, potrivit căreia numărul locurilor pentru consumatori era de 80 de locuri pe scaun

Primăria Sectorului 4 a publicat întregul dosar al societăţii SC Colectiv Club SRL şi susţine că firma îşi desfăşura activitatea în baza declaraţiei pe propria răspundere, conform căreia erau întrunite condiţiile de funcţionare, specifice pentru fiecare autoritate publică. Primăria susţine că reprezentanţii Autorităţii Locale Sector 4 au desfăşurat verificările în baza atribuţiilor impuse prin Legea Poliţiei Locale, neavând competenţe în a controla respectarea normelor PSI.

Declaraţia pe propria răspundere a fost cuprinsă în certificatul constatator pentru punctul de lucru, document eliberat la data de 7 octombrie 2014 de către Registrul Comerţului. Ulterior emiterii acestuia, SC Colectiv Club SRL s-a adresat Primăriei Sectorului 4, solicitând eliberarea acordului şi autorizaţiei de funcţionare. Funcţionarii arată că de asemenea, conform Legii, respectivul certificat constatator rămâne valabil până la modificarea condiţiilor de funcţionare sau activităţilor pentru care s-a dat declaraţia pe propria răpundere.

Având în vedere că acest certificat constatator reprezenta asumarea de către solicitant a responsabilităţilor privitoare la legalitatea desfăşurării activităţilor declarate, iar dosarul de autorizare depus la Primăria Sector 4 pe data de 6.11.2014, întrunea toate condiţiile impuse de legislaţia în vigoare, s-a emis de către Autoritatea Locală Sector 4 Acordul de Funcţionare Nr. 3909/14.01.2015, respectiv Autorizaţia de Funcţionare Nr. 369/14.01.2015”, susţine Primăria Sectorului 4, potrivit Realitatea.net.

Potrivit Declaraţiei pe proprie răspundere, aceasta este semnată de Paul Cătălin Gancea- unul dintre asociaţii societăţii. Acesta a notat că barul are următoarele caracteristici funcţionale: suprafaţă- 425 de metri pătraţi, din care de servire – 335 de metri pătraţi, de pregătire predare- 30 de metri pătraţi, de pozitare- 30 de mtri pătraţi, anexe/utilităţi (birouri, grupuri sanitare, vestirae) – 30 de metri pătraţi.

Numărul locurilor pentru consumatori- 80 de locuri pe scaun. Potrivit actelor societăţii, firma Colectiv Club, care deţine clubul unde a avut loc tragedia de vineri seară, din Capitală, este deţinută de Alin George Anastasescu (47%), Costin Mincu (23%) şi Paul Cătălin Gancea (30%). Colectiv Club SRL, înfiinţatâ în octombrie 2014, a avut o cifră de afaceri de 45.000 de lei în 2014.

Primăria mai arată că pe parcursul anului în curs, în cadrul verificărilor întreprinse în incinta mai multor unităţi de profil, la data de 21 octombrie 2015, prin Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 4 – Serviciul Inspecţie Comercială, a fost realizat un control şi în incinta punctului de lucru al SC Colectiv Club SRL, situat pe strada Tăbăcarilor nr. 7, corp B, clădirea 15, Parter.

Secretarul de stat, Raed Arafat, declara, ieri, că la ISU Ilfov nu se găseşte nicio solicitare a clubului Colectiv de a obţine dreptul pentru activităţi de bar sau pentru cele de organizare a unor concerte.

"Ce vă pot spune e că la pompieri nu se regăseşte nici măcar o solicitare pentru a obţine autorizaţia. Depinde ce obiect de activitate au declarat la primărie pentru clubul respectiv. Aşteptăm ca ancheta să arate ce s-a întâmplat cu toate actele. ISU nu a emis autorizaţie, nicio altă formă de act pentru funcţionarea acestui spaţiu pentru acest tip de activitate", a declarat secretarul de stat.

Citește și
Eveniment • pe 05.03.2020 la 21:35
"Tragedia de la Colectiv este rezultatul unei activități infracționale în lanţ", anunţă magistraţii în motivarea sentinţei
recomandari pe a1.ro
Bunica de 81 de ani căsătorită cu un bărbat de 36 de ani. Cum arată noul ei soț, pe care l-a cunoscut pe Facebook
Eveniment • pe 25.10.2019 la 16:41
Primele imagini din interiorul Clubului Colectiv, după incendiul ce a curmat 64 de vieţi

Top știri

O fetiţă de 10 ani din Italia a murit asfixiată, făcând provocarea ”jocul fularului” pe TikTok
1
Extern • pe 22.01 la 16:34

O fetiţă de 10 ani din Italia a murit asfixiată, făcând provocarea ”jocul fularului” pe TikTok

Tragedie cumplită în Italia, după ce o fetiţă de doar 10 ani a pierit în timpul unei provocări pentru contul ei de Tik-Tok. "Jocul fularului", cunoscut ca ”blackout challenge”, în care copiii îşi blochează respiraţia până la leşin, pentru a experimenta senzaţii tari, provoacă în fiecare an accidente, unele dintre ele mortale.

PARTENERI
Bianca Drăgușanu, vacanță la munte cu Sofia și Gabi Bădălău? ”În brațele tale văd norii de aproape” / FOTO
spynews.ro
Jaf ca în filme, ziua în amiaza mare, pe drumurile din România. Imagini șocante! (Exclusiv)
gandul.ro
"I-am distrus tinerețea și m-a executat". Ce i-a facut o femeie lui Cristi Borcea. S-a dus la toți medicii, dar nu găsește tratament
antenasport.ro
Afirmaţie uluitoare făcut de vedetă pe reţelele de socializare: "Aceste femei sunt iresponsabile! De ce naşti al patrulea copil?!"
antenasport.ro
Jacky Bracamontes și-a pus fanii de pe rețelele de socializare pe jar | Fotografia în costum de baie cu actrița
tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
22:36 Probleme cu vaccinarea Covid la un centru din Timiş. Bătrâni sau bolnavi cronici s-au adunat la poarta unităţii medicale 22:33 Gloată spulberată fără milă de un poliţist din SUA, după ce tinerii ar fi încercat să-i spargă geamurile maşinii de poliţie 21:53 Maia Morgenstern, dor de public şi de scenă. Actriţa şi-a hrănit talentul zi de zi, ca pentru marea premieră 21:25 Reticenţa faţă de vaccin este tot mai mică, în UE. Inclusiv românii sunt mai dispuşi să se vaccineze, decât erau în urmă cu o lună 21:20 Rusia acuză SUA de încurajarea protestelor violente care tulbură ţara 21:14 Mașină strivită de o bucată de stâncă, la Buzău. Patru tineri, la un pas de tragedie 21:00 "Ochiul Tomisului", înlocuit de un şantier. Uriaşa roată panoramică amplasată pe faleza Cazinoului din Constanţa a rezistat doar câteva luni 20:57 Delta Dunării, o oază de liniste şi frumuseţe chiar şi pe timp de iarnă. Ofertele de cazare, imposibil de refuzat 20:33 Doza de rapel pentru vaccinul anti-Covid, sub semnul întrebării. Medic: "Trebuie să ghiceşti unde sunt locuri libere" 20:19 Românii s-au înghesuit din nou să ajungă pe pârtii, iar amenzile au pălit în faţa distracţiei
CITEȘTE PE A1.ro
O mai recunoști? Cum arată doamna Cristina, mama lui George de la MPFM 2, la 8 ani de la terminarea show-ului
A1.RO
Așa arăta când doctorii i-au mai dat doar 12 luni de trăit. Cum s-a transformat Alysson Wilson după ce a slăbit 190 de kg
A1.RO