Antena Meniu Search
x

Video Clujenii au marcat Ora Pământului admirând replica planetei Marte, expusă în oraș

Planeta Marte a fost seara trecută la doar câţiva metri distanţă de sute de clujeni curioşi şi dornici să o admire. Nu a fost vreun fenomen astronomic ieşit din comun, ci opera unui artist britanic, care a reuşit să facă o replică perfectă în miniatură a planetei roşii. Oamenii au imortalizat momentul în sute de fotografii de colecţie.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 28.03.2021, 22:34

Vezi și

Cu planeta Marte pe umeri sau în braţe, aşa au marcat Ora Pământului sute de clujeni. Au făcut şedinţe foto prelungite cu replica în miniatură a corpulului ceresc expus în oraş.

Replica planetei Marte are 7 metri în diametru

Opera de artă expusă în Clucj are un diamentru de 7 metri şi este realizată la o scară de 1 la un milion. Acest lucru înseamnă că fiecărui centimetru de pe machetă îi corespunde o distanţă de zece kilometri de pe adevărata planetă roşie.

Planeta în miniatură este creaţia artistului britanic Luke Jerram, care a marcat o premieră mondială la noi în ţară. A fost prima dată când două creaţii ale artistului au fost prezentate în paralel în două oraşe ale aceleaşi ţări. În timp ce la Cluj-Napoca a fost expusă planeta Marte, la Iaşi, oamenii au putut admira Luna.

Expoziţia organizată cu ocazia Festivalului Luminii a durat 10 zile

Din cauza vântului puternic, timp de două zile însă, replica planetei Marte nu a putut fi expusă pe pontonul lacului Gheorgheni.

Până acum, corpurile cereşti ale artistului britanic au fost deja prezentate în peste 20 de ţări şi urmează să fie mutate în alte oraşe ale lumii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Clujenii au marcat Ora Pământului admirând replica planetei Marte, expusă în oraș