Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Coastele de porc în miere, delicatesa sezonului de iarnă

Fragede, aromate şi suculente, coastele de porc sunt delicatese în meniurile restaurantelor. Deşi românii le foloseau iniţial pentru mesele mai sărăcăcioase, acum sunt preparate după reţete internaţionale.

de Redactia Observator

la 14.12.2018 , 22:01

Fragede, aromate şi suculente, coastele de porc sunt delicatese în meniurile restaurantelor. Deşi românii le foloseau iniţial pentru mesele mai sărăcăcioase, acum sunt preparate după reţete internaţionale. Măiestria chefilor a mers atât de departe, încât gurmanzii le pot savura marinate în miere, în vin sau chiar în piure de mere.

Chef Daniel pregăteşte preparatul cel mai căutat din meniul din acest sezon - coaste de porc iberic. Au stat la marinat în vin, miere şi puţin usturoi timp de două zile. Acum, sunt numai bune de băgat la cuptor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vezi și

Coastele de porc rumenite înăbuşit deasupra jarului fac parte din definiţia barbeque-ului american. Ulterior, servirea coastelor a ajuns să fie tradiţie şi pentru cei din Austria sau din ţările nordice. În România, preparatele sunt considerate delicatese. Iar bucătarii au inventat tot felul de reţete cu ingrediente speciale.

Pentru perioada de sărbători, domnul Alexandru ne propune o reţetă simplă de coaste, dar pentru care ingredientul secret este răbdarea: "Le ţinem la fum 3-4 zile, la fum de stejar. Pentru varianta afumată, se adaugă doar sare şi puţin cimbru. Foarte important este să le serviţi fierbinţi, pentru a simţi toate aromele".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Şi pot fi servite ca fel principal şi de sărbători, alături de un pahar de vin roze sau roşu.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Coastele de porc în miere, delicatesa sezonului de iarnă