Coastele de porc în miere, delicatesa sezonului de iarnă
Fragede, aromate şi suculente, coastele de porc sunt delicatese în meniurile restaurantelor. Deşi românii le foloseau iniţial pentru mesele mai sărăcăcioase, acum sunt preparate după reţete internaţionale.
Fragede, aromate şi suculente, coastele de porc sunt delicatese în meniurile restaurantelor. Deşi românii le foloseau iniţial pentru mesele mai sărăcăcioase, acum sunt preparate după reţete internaţionale. Măiestria chefilor a mers atât de departe, încât gurmanzii le pot savura marinate în miere, în vin sau chiar în piure de mere.
Chef Daniel pregăteşte preparatul cel mai căutat din meniul din acest sezon - coaste de porc iberic. Au stat la marinat în vin, miere şi puţin usturoi timp de două zile. Acum, sunt numai bune de băgat la cuptor.
Coastele de porc rumenite înăbuşit deasupra jarului fac parte din definiţia barbeque-ului american. Ulterior, servirea coastelor a ajuns să fie tradiţie şi pentru cei din Austria sau din ţările nordice. În România, preparatele sunt considerate delicatese. Iar bucătarii au inventat tot felul de reţete cu ingrediente speciale.
Pentru perioada de sărbători, domnul Alexandru ne propune o reţetă simplă de coaste, dar pentru care ingredientul secret este răbdarea: "Le ţinem la fum 3-4 zile, la fum de stejar. Pentru varianta afumată, se adaugă doar sare şi puţin cimbru. Foarte important este să le serviţi fierbinţi, pentru a simţi toate aromele".
Şi pot fi servite ca fel principal şi de sărbători, alături de un pahar de vin roze sau roşu.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰