Antena Meniu Search
x

Cod Portocaliu de caniculă în șase județe și București!

Șase județe din partea de sud a țării și Municipiul București intră miercuri sub Cod Portocaliu de caniculă și disconfort termic

Șase județe din partea de sud a țării și Municipiul București intră miercuri sub Cod Portocaliu de caniculă și disconfort termic

Conform meteorologilor, în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași și Ilfov, inclusiv în Capitală, se vor atinge temperaturi maxime de 38-39 de grade Celsius, iar joi, 30 iulie, izolat se vor înregistra valori în jurul a 40 de grade și, pe arii extinse, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Pe de altă parte, în 17 județe din sud, sud-est și nord-est va fi Cod Galben de căldură excesivă. Astfel, miercuri, 29 iulie, și joi, 30 iulie, valul de căldură se va intensifica în regiunile sudice și estice.

În sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, centrul și sudul Moldovei și în partea continentală a Dobrogei, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 și 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

ANM precizează că, în după-amiaza zilei de joi, 30 iulie, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, îndeosebi în centrul și nord-estul țării, precum și în zonele de munte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cod Portocaliu de caniculă în șase județe și București!