Antena Meniu Search
x

Cod portocaliu de vant puternic si ninsori in Moldova

Pe drumul european care taie Moldova sunt portiuni pe care nu se mai trece din cauza troienelor. Sunt cozi uriase de masini de aproape zeci de kilometri. In alte zone din tara, oamenii se tem de inundatii.

Vezi și

Pe DN2, intre vama Siret si limita de sud a judetului Suceava sunt cel putin 400 de TIR-uri trase pe dreapta. DN 17, care face legatura cu Ardealul, este inchis.

In acest moment, peste 1.000 de oameni sunt blocati in masini, pe soselele din Suceava. Meteorologii anunta vant puternic toata noaptea, asa ca oamenii nu vor fi scosi din nameti prea repede.

In timp ce judetul Suceava se confurnta cu o iarma in toata regula, in restul tarii exista regiuni afectate de inundatii.

Avertizarea cod portocaliu este valabila pana maine dimineata, la ora 08:00. In Moldova, ninsorile se vor extinde treptat dinspre nordul regiunii, iar viteza vantului va depasi temporar 80-90 km/h, viscolind zapada.

Intensificari ale vantului de 80-90 km/h se vor semnala local si temporar si in Baragan si Dobrogea, unde precipitatiile vor fi mixte.

In Carpatii Meridionali, rafalele vor depasi 100-120 km/h, iar zapada va fi puternic viscolita.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cod portocaliu de vant puternic si ninsori in Moldova