Antena Meniu Search
x

Pericol de inundații în Suceava. Hidrologii au emis Cod Roșu

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare hidrologică de tip Cod Roșu pentru râurile din bazinul hidrografic Suceava. Sunt așteptate scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie și viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale. Totodată, hidrologii avertizează că debitele ar putea depăși cotele de pericol.

de Redactia Observator

la 03.07.2020, 16:58

Cod roșu
Cod roșu de inundații în județul Suceava - Profimedia Images | imagine ilustrativă
  • Averse torențiale în județul Suceava
  • În ultimele două ore s-au acumulat 100 l/mp
  • Cod roșu de inundații până la ora 24:00

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Suceava – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Putna – amonte confluență cu râul Solca, județul Suceava.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Pozen și afluenții mici ai râului Suceava aferenți sectorului aval confluență cu râul Voitinel – amonte confluență cu râul Pozen.           

INHGA a precizat că va actualiza prognoza hidrologică, în funcție de evoluția fenomenelor meteo.

Cod roșu de furtuni în Suceava

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod roșu de vreme severă imediată, valabil pentru județul Suceava. Furtunile vor lovi localitățile Siret, Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi, Horodnic de Sus, Dornești, Bălcăuți, Gălănești, Horodnic de Jos și Mușenița.

Sunt așteptate averse torențiale ce vor cumula 25...35 l/mp - în zona avertizată s-au acumulat în ultimele două ore 100 l/mp și frecvente descărcări electrice.

Avertizarea nowcasting emisă de ANM expiră la ora 17:15.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Pericol de inundații în Suceava. Hidrologii au emis Cod Roșu