Antena Meniu Search
x

Codul galben a blocat drumurile. Ninsorile şi viscolul se mută spre Moldova

Tiruri blocate, şoferi nervoşi şi drumuri acoperite de zăpadă. Pe şosele, aşa a arătat codul galben emis de meteorologi. În Capitală a plouat necontenit.

Vezi și

Tiruri blocate, şoferi nervoşi şi drumuri acoperite de zăpadă. Pe şosele, aşa a arătat codul galben emis de meteorologi. În Capitală a plouat necontenit. Iar în această noapte, ninsorile şi viscolul se mută spre Moldova.

Odată cu ninsoarea, s-a aşternul şi haosul pe Autostrada Bucureşti-Piteşti. Un tir a derapat pe asfaltul alunecos. În urma lui, şoferul unei cisterne a încercat să frâneze, dar s-a oprit de-a curmezişul drumului. Traficul către capitală a fost paralizat, iar cozile de maşini s-au întins pe patru kilometri.

Circulaţia s-a reluat abia după 3 ore. Problemele s-au mutat în zona Cheia. Acolo, două tir-uri n-au mai putut urca panta acoperită de zăpadă. Au rămas pe serpentine şi au blocat şi circulaţia maşinilor mai mici.

Şi în judeţul Mehedinţi a fost cod galben. Dar drumurile au fost albe. 

Poliţiştii au stat cu ochii nu doar pe şosele, ci şi pe cauciucurile autoturismelor.

Mădălina Vizuru, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi: "Să aibă montate anvelopele de iarnă, lipsa acestora sancţionându-se cu amendă între 1 şi 20 de puncte, respectiv i se va reţine certificatul de înmatriculare sau de înregistrare a autovehiculului."

La Rânca, muncitorii au împrăştiat 170 de tone de material antiderapant ca staţiunea să nu rămână izolată.

După noaptea albă, la munte s-au depus între 10 şi 20 de centimetri de zăpadă, iar vântul a suflat cu peste 80 de kilometri pe oră.

În capitală nu a nins, dar a plouat cu găleata. 25 de litri pe metrul pătrat. Într-o zi, mai mult decât într-o jumătate de lună, în medie.

Cod galben de ninsori şi viscol este în continuare, dar s-a mutat în zona Carpaţilor de Curbură şi Moldovei. Este valabil până mâine la prânz şi există şi risc de polei, avertizează meteorologii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Codul galben a blocat drumurile. Ninsorile şi viscolul se mută spre Moldova