Antena Meniu Search
x

Observator pentru #Colectiv. Povestea incredibilă a Teodorei, copilul care n-a avut arsuri interne pentru că a ştiut să-şi ţină respiraţia: ”Chiar dacă mă ardea foarte rău, am zis să nu ţip”

Teodora e adolescenta care practic s-a salvat singură din infern. N-a avut arsuri interne, pentru că a ştiut să-şi ţină respiraţia. Am cunoscut-o în urmă cu un an pe un pat de spital la Grigore Alexandrescu, când aştepta schimbarea care să o facă să nu plece din ţară.

Vezi și

Teodora e adolescenta care practic s-a salvat singură din infern. N-a avut arsuri interne, pentru că a ştiut să-şi ţină respiraţia.

"M-am împiedicat şi am căzut peste nişte oameni şi au mai căzut şi nişte oameni peste mine şi am fost prinsă între ei. Am fost calmă, pentru că ştiam că trebuie să fiu calmă, să ies cât mai repede. Când a venit acel val foarte fierbinte, am ştiut să-mi ţin respiraţia, ca să nu păţesc nimic. Chiar dacă mă ardea foarte rău, am zis să nu ţip, să-mi ţin respiraţia, că mai rău fac dacă ţip", povesteşte senină Teodora Atena Băloiu.

Să-ţi ţii răsuflarea, când flăcările te cuprind. Şi să zâmbeşti, când eşti o rană vie. Aceasta este lecţia Teodorei. Copilul care, în faţa morţii, şi-a oprit ţipătul şi respiraţia. Curajul a salvat-o.

La un an de la încercarea vieţii ei, Teodora a vorbit din nou cu Andreea Berecleanu pentru Observator TV. De data aceasta acasă la ea.

"Toată lumea a fost foarte primitoare, foarte caldă, şi toţi m-au ajutat să mă repun pe picioare. Sunt bine. Adică sunt foarte fericită că am scăpat", răspunde Teodora la întrebarea cum i s-a părut casa după ce a revenit din spital.

Din seara incendiului, are amintiri vii, pe care nu poate, dar mai ales nu vrea să le uite. Tocmai de aceea, în urechea pe care era s-o piardă în incendiu, şi-a pus un cercel special.

"Este pana de la Goodbye to Gravity, am cumpărat-o în seara aia şi am ascuns-o în pantaloni. Este un reminder constant că lumea încă îşi aduce aminte de trupă şi că nu i-a uitat nimeni. Şi că pentru noi contează ce s-a întâmplat", spune Teodora.

La ultimul concert Goodbye to Gravity, Teodora a fost în primele rânduri. Cu un poster mare deasupra capului, făcut chiar de ea, în semn de susţinere. De atunci, s-a întors de mai multe ori să revadă locul care a schimbat atâtea destine: "Prima oară am plâns. Pentru că era seară şi frig şi mă uitam în jur şi vedeam aşa totul ca şi cum era în seara aia. Era foarte ciudat. M-am dus, am pus flori, am pus lumânări şi m-am gândit la cei care nu mai sunt printre noi".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Observator pentru #Colectiv. Povestea incredibilă a Teodorei, copilul care n-a avut arsuri interne pentru că a ştiut să-şi ţină respiraţia: ”Chiar dacă mă ardea foarte rău, am zis să nu ţip”