Antena Meniu Search
x

Comemorare la Castelul Corvinilor din Hunedoara

Pandemia este un prilej bun să ne redescoperim ţara şi să ne aflăm istoria. Chiar dacă trebuie să respectăm regulile de distanţare, o vizită la Castelul Corvinilor din Hunedoara poate fi destinaţia ideală pentru petrecerea timpului liber în siguranţă.

de Redactia Observator

la 23.07.2020, 17:22

Vezi și
  • Comemorarea victoriei de la Belgrad a fost sărbătorită cu fast la Castelul Corvinilor.
  • Vizitatorii au avut prilejul să se distreze într-un mod specific vremurilor de demult. 

Administratorii castelului, considerat unul dintre cele mai frumoase din Europa, promit că au luat toate măsurile pentru ca vizita să lase numai amintiri plăcute.

Comemorarea victoriei de la Belgrad, din iulie 1456, când Iancu de Hunedoara l-a batut pe Mahomed al doilea, cuceritorul Constantinopolului, a fost sărbătorită cu fast la Castelul Corvinilor.

Pe lângă momentele istorice, vizitatorii au avut prilejul să se distreze într-un mod specific vremurilor de demult. 

Sorin Tincu, directorul Castelului Corvinilor de la Hunedoara: Pe langa scenetele propriu-zise sunt si niste ateliere interactive in care vizitatorii sunt invitati sa traga cu arcul sau sa traga cu sultita 

Desigur, cu respectarea normelor de igienă şi de distanţare. 

Sorin Tincu, directorul Castelului Corvinilor de la Hunedoara: Cand vorbim de Castelul Corvinilor vorbim de cel mai important ansamblu de arhitectura gotica din tara, vb de una dintre cele mai spectaculoase resedinte nobiliare din s-e Europei, de resedinta natala a doi dintre cei mai importanti  oameni ai evului mediu, Ioan de Hunedoara si Matia Corvin.

Aşa că argumente pentru a ajunge aici există. Iar cei care se ocupă de păstrarea Castelului, se bucură de oaspeţi chiar şi în aceste vremuri complicate. 

Sorin Tincu, directorul Castelului Corvinilor de la Hunedoara: În ceea ce priveste nr de vizitatori, dupa o prabusire avem de a face cu un usor reviriment, privim cu optimism spre viitor.

Castelul Corvinilor, deşi catalogat drept unul dintre cele mai înfricoşătoare palate din Europa, uimeşte prin frumuseţe turiştii care îi pragul. Iar pentru români, o vizită aici poate fi însă o adevărată lecţie de istorie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Comemorare la Castelul Corvinilor din Hunedoara