A fost destructurată o reţea de falşi inspectori OPC. Unul dintre membri abia ieşise din puşcărie, unde stătuse tot pentru astfel de fapte
Comercianţii cad în continuare în plasa falşilor inspectori OPC, care le cer bani pentru a nu fi amendaţi. O grupare din care făceau parte trei bărbaţi şi trei femei a fost depistată de poliţişti, după o lungă operaţiune de filaj.
Comercianţii cad în continuare în plasa falşilor inspectori OPC, care le cer bani pentru a nu fi amendaţi. O grupare din care făceau parte trei bărbaţi şi trei femei a fost depistată de poliţişti, după o lungă operaţiune de filaj.
"De ce v-aţi dat inspectori OPC?" Pentru bani. Aproape şapte mii de lei a strâns gruparea formată din trei bărbaţi şi trei femei de la agenţii comerciali din Bucureşti. Asta doar în cazurile cunoscute până acum de poliţişti. Angajatele unui coafor din Colentina, acolo unde au fost prinşi în flagrant doi dintre suspecţi, povestesc cum au acţionat falşii inspectori. "Le-am dat caietul de sterilizări, au zis că totul este OK, că arată foarte bine salonul, că ne lipseşte nu ştiu ce fluturaş de aici. Erau pregătiţi, adică oamenii ştiau ce întreabă."
După ce au verificat salonul şi documentele, suspecţii au trecut rapid la ultima parte a planului: banii. "Nu au insinuat aşa, pe faţă, au spus: "Cum facem?" Şi că revin peste şase luni. Să nu ne facem probleme, că ne anunţă ei cum să ne punem la punct."
Angajatele spun că s-au conformat şi au pus 200 de lei într-un plic. Nu ştiau că în salon sunt şi doi poliţişti. Falşii inspectori nu au numărat banii. A fost momentul în care poliţiştii au intrat în joc. "Unul din ei stătea aici şi eu voiam să-i fac o programare pentru duminică. Într-o fracţiune de secundă s-a ridicat şi a întrebat-o pe Andra câţi bani i-a dat. Adică a fost foarte repede. După care, unul a fugit după el. Am înţeles că i-a prins pe stradă."
După flagrant, poliţiştii au făcut la percheziţii la domiciliile suspecţilor. Au găsit acolo legitimaţiile false, pe care erau lipite fotografiile falşilor inspectori şi nu numai.
Anchetatorii spun că unul dintre bărbaţi a fost eliberat de curând din penitenciar. A fost închis pentru fapte similare, comise în 2013. Poliţiştii fac apel ca şi alte victime ale acestei înşelătorii să depună plângere, pentru că au indicii că suspecţii au mai păgubit şi mult mai mulţi agenţi comerciali.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰