Comercianţii vând strugurii de import pe post de produs autohton
Abia apăruţi pe piaţă, strugurii româneşti sunt la mare căutare. Iar comercianţii profită din plin şi încearcă să vândă şi marfa de import pe post de produs autohton. Totul la preţuri şi de patru ori mai mari
Abia apăruţi pe piaţă, strugurii româneşti sunt la mare căutare. Iar comercianţii profită din plin şi încearcă să vândă şi marfa de import pe post de produs autohton. Totul la preţuri şi de patru ori mai mari
Specialiştii susţin că strugurii româneşti sunt uşor de recunoscut: au boabele mai mici şi sunt uşor pătaţi.
La mare căutare în această perioadă, strugurii româneşti, deşi mai puţin aspectuoşi decât cei de import, sunt mai aromaţi şi au coaja mai subţire. Cele mai întâlnite soiuri pe tarabe sunt Ceasla şi Hamburg.
Şi preţurile sunt mai mici pentru marfa autohtonă adevărată. Un kilogram de struguri de import se vinde cu 8 l ei, chiar şi cu etichetă. românească. Cine nu caută mai mult, cumpără şi la acest preţ. Asta în timp ce strugurii româneşti au preţul cuprins între 2 lei şi 6,5 lei pe kilogram.
Specialiştii recomandă pentru consum strugurii de culoare închisă, care ar fi mai bogaţi în vitamine.
Pentru a se evita riscul de îmbolnăviri, strugurii trebuie spălaţi cu apă în care s-a adăugat bicarbonat de sodiu şi puţin oţet. Şi mai ales, aveţi grijă de unde cumpăraţi.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰