Antena Meniu Search
x

Comisar din Penitenciarul Tulcea, argatul unui ucigaş încarcerat. I-a adus în celulă internet, telefon şi alcool

Un comisar din cadrul Penitenciarului Tulcea a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Constanţa.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 04.04.2019, 23:41

Comisarul, argatul unui condamnat pentru omor

Un comisar din cadrul Penitenciarului Tulcea a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Constanţa.

El este acuzat de luare de mită şi de introducerea într-un penitenciar de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor și alcool.

Comisarul, argatul unui condamnat pentru omor

Procurorii anunţă că au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 03 aprilie 2019, a unui comisar în cadrul Penitenciarului Tulcea, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită şi introducerea, în mod ilicit, într-un penitenciar de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor și alcool.

Astfel, în perioada februarie – martie 2019, inculpatul, contrar îndatoririlor de serviciu, a introdus în Penitenciarul Tulcea mai multe telefoane mobile care, ulterior, au ajuns la o persoană încarcerată în unitatea amintită, pentru săvârșirea unei infracțiuni de omor, care face parte dintr-o grupare specializată în comiterea de infracțiuni prin metoda "Accidentul".

Comisarul ar fi primit 7.000 de lei pentru ajutorul dat puşcăriaşului

Procurorii precizează că inculpatul a acceptat de la un prieten al celui încarcerat promisiunea de a primi suma de 7.000 lei, din care până în prezent a primit, în două tranșe, 6.500 lei. În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane. 

Comisarul a fost prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Procurorii menţionează că au beneficiat de sprijinul Administrației Naționale a Penitenciarelor și al ofițerilor de poliție din cadrul I.P.J. Constanța – Serviciul de Investigații Criminale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Comisar din Penitenciarul Tulcea, argatul unui ucigaş încarcerat. I-a adus în celulă internet, telefon şi alcool