Antena Meniu Search
x

Secret! Băncile din România ASCUND ceva INCREDIBIL!

Iţi ţii banii în bancă, iar la final scoţi mai puţini decât ai depozitat. Chiar dacă cel care depune o anumită sumă la bancă speră la o dobândă frumuşică, există cazuri în care din cauza comisioanelor, dobânda este anihilată

Vezi și

Iţi ţii banii în bancă, iar la final scoţi mai puţini decât ai depozitat. Chiar dacă cel care depune o anumită sumă la bancă speră la o dobândă frumuşică, există cazuri în care din cauza comisioanelor, dobânda este anihilată. 

Să ţii banii în bancă nu mai e o afacere. Dobânzile mici, de cel mult 3 la sută intra CARON CALCULE, nu ajung în buzunarele clienţilor, ci tot în contul băncilor. Un paradox - dar comisionele de deschidere a unui cont şi cele de administrare înghit toată dobânda.

Pentru un depozit de 1000 de lei, un client plăteşte timp de un an comisioane de administrare şi impozit pe dobândă de 16%. Iar când va dori să scoată banii va avea parte de o surpriză - din cei 1000 de lei depuşi va putea retrage doar 995 de lei.

Cel mai păgubos comision este cel de retragere numerar în ziua scadenţei depozitului.

Pentru un depozit de 250 de euro, dobânzile pornesc de la 0,5% şi ajung 1,7% pe an. intra animatie client bancaDacă din dobândă se scade şi impozitul de 16%, atunci câştigul porneşte de la un euro şi ajunge la maximum 3,5 euro pe an. Dacă se scad comsionele, atunci clientul, în unele cazuri, iese în pierdere. Adică, din banii depuşi iniţial va putea retrage mai puţini.

Poate şi acesta este unul dintre motivele pentru care românii renunţă să-şi mai ţină banii la bancă. Depozitele noi în lei cu scadenţa mai mică de un an au însumat aproape 43 miliarde de lei în perioada ianuarie-martie. În scădere cu 10% faţă de primul semestru din 2014.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Secret! Băncile din România ASCUND ceva INCREDIBIL!