Antena Meniu Search
x

Video Comuna Drăgăneşti din Prahova, îngropată în tone de gunoaie: "Ar trebui să fie un colţ de natură, e un colţ plin cu deşeuri" - VIDEO

Râuri de gunoaie descoperite de șeful Gărzii de Mediu lângă orașul Urlați, în Prahova. În locul unde ar fi trebuit să fie o stație de transfer deșeuri... sunt tone de gunoaie, de toate tipurile.

de Redactia Observator

la 01.06.2021, 09:54

Vezi și

România, sufocată de gunoaie

Ultimul exemplu - Comuna Drăgăneşti, din Prahova. Un teren aflat la doar câteva sute de metri de localitate s-a transformat într-o uriaşă groapă de gunoi.

Aurel Oprinoiu, comisia de mediu: Niciodată nu am văzut aşa ceva. Sunt mâhnit de ceea ce văd: deşeuri îngropate. Sunt convins că autorităţile ştiu de această problemă.

Dacă unii ascund gunoiul sub preş, în Drăgăneşti acesta este ascuns dub pământ.

Octavian Berceanu: Ar trebui să fie un colţ de natură... Din păcate, e un colţ plin cu deşeuri. Acolo în faţă sunt deşeurile, în 300 de metri, prima clădire din faţă și aici tot aceleaşi deşeuri. Probabil, aşa au înţeles să facă transferul de deşeuri cei din Urlaţi.

Râurile de gunoi se întind pe suprafeţe uriaşe, iar nepăsarea autorităţilor a făcut ca zona să se transforme într-un focar de infecţie ce îi pune în pericol pe localnici. Toate resturile şi deşeurile sunt îngropate sub pământ şi ajung în pânza freatică. Practic, tot ce este cultivat în zonă, dar şi apa care ajunge la oameni sunt... cu iz de gunoi.

Octavian Berceanu: E gunoi amestecat cât vedeţi cu ochii lângă localitate. Va mirosi din ce în ce mai tare cu primele ploi, care au şi fost deja şi căldura care urmează să smulgă din duhoarea din acest gunoi adunat aici. Bătaie de joc... şi pe baniii noştri, şi pe sănătatea noastră, şi pe bani europeni. 

Imaginile filmate de Șeful Gărzii Naționale de Mediu au fost postate ulterior pe pagina sa de Facebook. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Comuna Drăgăneşti din Prahova, îngropată în tone de gunoaie: "Ar trebui să fie un colţ de natură, e un colţ plin cu deşeuri" - VIDEO