Antena Meniu Search
x

Concediul românului e bătut în cuie, indiferent de numărul infectărilor cu coronavirus (Video)

Concediul e concediu, indiferent de numărul de infectări cu noul coronavirus. 6 din 10 români sunt hotărâţi să nu renunţe la rezervările făcute în străinătate în vara aceasta, arată un studiu. Iar asta chiar dacă riscă să fie internaţi sau blocaţi în ţara aleasă drept destinaţie turistică.

Antonia Gasparovici
de Antonia Gasparovici

la 19.07.2020, 20:43

Vezi și
  • Românii nu sunt intimidați de coronavirus
  • Concediul nu poate fi ratat, cu orice risc

Pofta de călătorii a venit de altfel imediat după ridicarea restricţiilor. 59% dintre românii întrebaţi au declarat că, de când au avut voie, au fost măcar câteva zile, într-un concediu în ţară.

Imaginile cu litoralul românesc, unde turiştii stau la plajă unul lângă celălalt, i-au speriat pe mulţi. 6 din 10 români vor să plece în străinătate în vacanţă şi au o singură destinaţie în minte.

Statistică studiu LuggageHero şi All4Travel

- 61% dintre români nu renunţă la concediul în străinătate

- 77% dintre europeni vor să călătorească în afara ţării

- 17% dintre europeni au călătorit deja în afara ţării

"Prefer litoralul din Grecia, am fost si la noi, e foarte aglomerat, lumea nu prea respecta regulile, prefer să stau mai mult zile în Grecia. Am văzut pe forumuri, e mai liber acolo, oamenii respecta regulile".

Ciprian Enea, consultant turism: "Singura destinație accesibilă turiștilor români pt vacanțe charter este Grecia. Așadar, interes mare din partea tour operatorilor cat mai ales din partea turiștilor români, care pe de o parte cumpăraseră o vacanță tip early booking înainte de pandemie, pe de altă parte chiar si in timpul pandemiei de coronavirus, mulți turiști își doresc o vacanță în Grecia"

Grecia nu e singura ţară care vrea să atragă cât mai mulţi turisti. Competiţia ofertelor e mare. Hotelierii bulgari oferă şezlonguri gratuit iar Cipru asigură costurile pentru mâncare, cazare și tratament celor care se infectează cu coronavirus la ei.

Cei care rămân în această vară în ţară caută locuri mai puţin aglomerate. Condiţia pusă - să fie şi o piscină, cât de mică, pentru bălăceală.

Tătic: "Probabil un loc mai retras, nu prea circulat, ma refer la o pensiune mai cocheta cu multe facilități, Deltă, ca să mă bucur si de apă și soare"

Sincron Ciprian Enea, consultant turism: "destinația favorită a românilor în acest sezon este Delta Dunării, 05 15 pe de altă parte zona de munte, Bran, Moeciu, Brașov, Valea Prahovei. Din ce in ce mai multi romani suna la pensiuni, la hoteluri și pun întrebări despre piscină, spa..."

Reporter: "comparativ cu anii precedenți, cand mergeati în vacanță, la ce sunteti mai atenta?"

Doamnă: "La igiena, la cum ne servesc chelnerii , cum e hotelul, cat e de curat, suntem mult mai atenti la lucrurile astea"

Ștefan Lazăr, medic primar boli infecțioase: "trebuie să luăm în calcul numărul oamenilor cu care ne așteptăm să intrăm în contact, sa evităm stațiunile unde știm că sunt oameni foarte mulți, datorită riscului care în ultima vreme a crescut destul de mult, de transmitere a coronavirus"

Medicii îi sfătuiesc pe turişti ca, indiferent de destinaţia aleasă, să păstreze distanţarea socială, să poarte mască în spaţiile închise şi să îşi dezinfecteze mâinile cât mai des.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Concediul românului e bătut în cuie, indiferent de numărul infectărilor cu coronavirus (Video)