Antena Meniu Search
x

Video Concertele sunt în continuare sub semnul incertitudinii. Surse Observator: Marile festivaluri se vor putea face de la 1 august

Marile concerte şi festivaluri sunt în continuare interzise. Asta deşi zecii de mii de români au participat la pelerinaje religioase şi alte mii au ieşit în stradă ca să sărbătorească Cupa României.

de Redactia Observator

la 25.05.2021, 17:11

Sursa: Untold/Facebook Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

O lecţie de supravieţuire. Asta a reprezentat aşadar ultimul an pentru actori, artişti, dar şi pentru toţi cei care lucrează în sectorul cultural. Este multă incertitudine şi în continuare în ceea ce priveşte festivalurile. 

Pe surse, astfel de evenimente se vor putea organiza de la 1 august şi vor putea dura două zile.

Preşedintele Asociaţiei Române a Organizatorilor de Concerte şi Evenimente Culturale a fost prezentă în studioul Observator şi a explicat cum se vor derula aceste concerte în momentul în care vor fi reluate. 

Codruţa Vulcu - preşedintele AROC: Cred că sectorul organizării de evenimente aşteaptă chiar 1 Iunie pentru că premierul ne-a promis noi norme începând cu săptămâna aceasta. Cu toţii aşteptăm mare interes ce se va comunica joi sau vineri. Când vorbim de predictibilitate noi spunem nu doar nişte norme şi măsuri trecute pe hârtie. E nevoie să dăm avansuri, sa contractăm avioane, cazări, lumea trebuie să muncească la planificare. Foarte multă producţie şi logistică. Ori, în contextul în care în acest moment noromele sunt date raportându-ne la gradul de vaccinare la nivel naţional, motiv pentru care, dacă nu îl atingem, evenimentele nu sunt permise cu 2.500 sau 5.000 de persoane, cum există la acest moment. Intrebarea este: Cine îşi asumă acele costuri? Spre deosebire de alte state care au fonduri e garantare şi preiau cheltuielile în cazul în care evenimentul nu poate avea loc din cauza situaţiei medicale, România nu are acest fond de garantare. 

Pe acelaşi subiect

Ce aşteptăm noi la acest moment este alimentarea schemei de ajutor de stat pentru sectorul cultural. E sectorul care a fost lăsat la urmă, schema este deja discutată şi negociată şi aşteptăm ca Guvernul să găseasca sursa de finanţare. Pentru că doar o schemă discutată şi acceptată şi o promisiune nu plăteşte facturi, salarii, nu plăteşte traiul. 

Încă de anul trecut, AROC (Asociația română a organizatorilor de concerte și evenimente culturale), prin membrii săi, a fost activă în a sprijini autoritățile din România pentru a veni cu cele mai bune și sigure soluții pentru repornirea evenimentelor și a altor activități culturale. 

Interviul integral poate fi urmărit în materialul video de mai sus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Concertele sunt în continuare sub semnul incertitudinii. Surse Observator: Marile festivaluri se vor putea face de la 1 august