Antena Meniu Search
x

Concluzia spitalului din Sibiu după ce o tânără a murit pentru că a aşteptat prea mult ajutorul unui medic

Conducerea spitalului din Sibiu a anunţat concluzia anchetei demarate după ce o tânără a murit pentru că a aşteptat prea mult ajutorul unui medic.

Conducerea spitalului din Sibiu a anunţat concluzia anchetei demarate după ce o tânără a murit pentru că a aşteptat prea mult ajutorul unui medic.

Maria Ciorogaru (39 de ani) a murit pe 28 decembrie 2017, la Spitalul Judeţean Sibiu, după ce i-a venit rău pe stradă şi a ajuns în stare gravă la Urgenţe.

Mama tinerei a povestit la acea vreme că fiica ei a fost ignorată de medici timp de 5 ore pentru că Unitatea de Primiri Urgenţe era foarte aglomerată şi că a fost îndrumată către Spitalul Militar, acolo unde a aşteptat alte câteva ore.

Un medic de la Spitalul Militar a consultat-o pe Maria şi a sunat imediat la numărul unic de urgenţă 112 pentru a o transporta pe tânără înapoi la Spitalul Judeţean Sibiu.

Pe acelaşi subiect

Din nefericire, Maria Ciorogaru a murit din cauza unui tromboembolism pulmonar.

Maria Ciorogaru a murit la Urgente dupa ce a asteptat mai bine de 5 ore ajutorul unui medic

Conducerea spitalului din Sibiu a demarat o anchetă, iar astăzi au fost făcute publice rezultatele.

"În urma analizării documentației medicale întocmite pacientei CM în data de 28.12.2017, a declarațiilor medicilor implicați în acordarea asistenței medicale susnumitei, a declarațiilor personalului care și-a desfășurat activitatea în Unitatea de Primiri Urgente în data de 28.12.2017 și a declarației medicului șef UPU, precum și în urma vizualizării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere video din UPU, Consiliul Etic al SCJU Sibiu a formulat următoarele concluzii și recomandări:

  • Pacienta, împreună cu aparținătoarea (mama), au decis să se adreseze altui furnizor de servicii medicale, asumându-și responsabilitatea acestei hotărâri;
  • Nu au fost identificate încălcări ale principiilor etice în relația pacient - personal medical;
  • Se recomandă suplimentarea personalului de triaj din Unitatea de Primiri Urgente, în vederea supravegherii pacienților din sala de așteptare și a comunicării optime cu aceștia. 

Totodată, vă informăm că, la nivelul UPU, a fost instituit un plan de măsuri pentru preîntâmpinarea unor astfel de evenimente: 

  • personalul secției și al firmei de pază a fost reinstruit spre a nu oferi pacienților informații și recomandări în sensul retrimiterii acestora către alte unități medicale; 
  • indiferent de gradul de aglomerare a secției, toți pacienții sunt îndrumați să aștepte pentru a fi triați și ulterior consultați; 
  • la intrarea în UPU, pentru persoanele sosite prin mijloace proprii și care nu cunosc procedurile, este afișată recomandarea de a se adresa Registraturii, pentru a fi înregistrați; 
  • de asemenea, UPU a solicitat implementarea unui nou sistem de supraveghere, care să permită și înregistrarea audio și să faciliteze elucidarea unor astfel de situații", se arată într-un comunicat al spitalului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Concluzia spitalului din Sibiu după ce o tânără a murit pentru că a aşteptat prea mult ajutorul unui medic