Antena Meniu Search
x

Concurs de frumuseţe dedicat câinilor din rasa Boxer, la Oradea

Premieră în România! La Oradea, s-a desfăşurat prima ediţie a unui concurs de frumuseţe dedicat câinilor din rasa Boxer. Este, de fapt, o expoziţie mondială, care - în străinătate - se organizează de aproape şase decenii.

De Redactia Observator la 27.05.2019, 18:45
Vezi și

Premieră în România! La Oradea, s-a desfăşurat prima ediţie a unui concurs de frumuseţe dedicat câinilor din rasa Boxer. Este, de fapt, o expoziţie mondială, care - în străinătate - se organizează de aproape şase decenii. Anul acesta, însă, românii au demonstrat că merită să fie gazdele evenimentului, datorită boxerilor superbi pe care îi deţin.

Peste 700 de câini din rasa boxer s-au întrecut în frumuseţe, mişcare şi temperament pe ringul din Oradea. Juniorii au fost cei mai apreciaţi. Mulţi dintre ei au participat pentru prima dată la expoziţia mondială. 

La competiţie au participat şi juniori cu experienţă. Borselano, de exemplu, este campion în Ucraina şi urmează să participe la o expoziţie în Muntenegru. 

Stăpâna lui Borselano spune că "este foarte elegant în alergare, cu un cap frumos, cu un front foarte înalt şi un temperament de boxer adevărat. Face pasă de la patru luni, sunt foarte mândră de el, îl iubesc de-a dreptul".

Nu este un concurs bazat pe anumite probe. Animalele sunt analizate în baza unor standarde. Arbitrul se uită la toate caracteristicile animalului şi în final este jurizat. Cea mai importantă, însă, este legătura dintre stăpân şi câine.

Marian Drăgănescu, arbitru internaţional: Se arbitrează în primul rând anatomia, morfologia, se urmăreşte mişcare câinelui, temperamentul şi nu în ultimul rând prezentarea în ring

Expoziţia mondială de frumuseţe pentru rasa Boxer este organizată pentru prima dată în România. 36 de ţări au participat la competiţie.

Florin Stoboran, organizator: Avem Indonezia, avem Insulele Reunion, Peru, Japonia, cam astea. Mai departe de atât cred că are Noua Guinee, dar de acolo nu avem 

La finalul concursului, câştigătorii au fost răsplătiţi cu premii şi medalii.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Concurs de frumuseţe dedicat câinilor din rasa Boxer, la Oradea