Consilierii au aprobat ca Termoenergetica să preia atribuţiile RADET
Falimentul RADET provoacă scântei între autorităţi! Într-o şedinţă cu scandal, consilierii locali au decis să aprobe transferul către compania municipală Termoenergetica. Va dura însă 90 de zile până când vor fi gata toate avizele. Aşa că bucureştenii se tem că vor rămâne fără căldură şi apă caldă.
Falimentul RADET provoacă scântei între autorităţi! Într-o şedinţă cu scandal, consilierii locali au decis să aprobe transferul către compania municipală Termoenergetica. Va dura însă 90 de zile până când vor fi gata toate avizele. Aşa că mulţi bucureşteni se tem că vor rămâne fără căldură şi apă caldă, în mijlocul iernii. Exclus, spune primarul Capitalei.
Este promisiunea primarului general după ce RADET, principalul furnizor de căldură şi apă caldă din Bucureşti, a intrat în faliment. O decizie care le-a dat fiori reci bucureştenilor, în prag de iarnă. Îngrijoraţi sunt şi unii consilieri care astăzi au votat proiectul prin care compania municipală Termoenergetica preia atribuţiile.
- Medicamente expirate și alimente ținute lângă otravă de șoareci, vândute la negru în târgurile de vechituri...
- Prognoza meteo în Bucureşti pentru următoarele zile. Sunt aşteptate ninsori, vânt şi temperaturi negative
- Cum se circulă în Bucureşti după prima noapte de iarnă veritabilă. Primăria a scos 300 de utilaje pe străzi
- Cum răspunde Nicuşor Dan la acuzaţia că ar fi luat şpagă de la firma Nordis. Cine a încercat să-l mituiască
- Cod galben de ninsori, viscol şi polei. Prognoză specială emisă pentru Bucureşti
Şedinţa a fost marcată de discuţii aprinse între consilierii locali.
Termoenergetica ar trebui să preia atribuţiile RADET pe o perioadă de 10 ani. Ca să funcţioneze, compania trebuie să obţină în termen de 90 de zile avize de la ANRE şi de la Consiliul Concurenţei. Deocamdată, a obţinut 645 de milioane de lei din bugetul primăriei, tot prin votul de azi.
În timp ce autorităţile încearcă să găsească soluţii pe hârtie, în realitate sistemul e la un pas de colaps. Din cei 4.000 de kilometri de conducte, 80% sunt mai vechi de 20 de ani, iar unele ţevi nu s-au mai schimbat de şase decenii.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰