Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Consolidarea clădirilor cu risc seismic din Bucureşti, în pericol din cauza lipsei banilor: "Nu avem bani de salarii, nu avem bani nici de materiale"

Au fost obligați să se mute din propria casă și nici după nouă ani nu știu când se vor întoarce acolo. E povestea a sute de oameni ale căror locuințe sunt consolidate de stat. Ca și cum nu era suficient, constructorii au început protestele pe șantier. N-au mai fost plătiți de câteva luni.

de Redactia Observator

la 20.06.2021 , 20:13

  • 150 de familii din Bucureşti aşteaptă de mai mulţi ani să revină în clădirile eliberate pentru a fi consolidate.

Locatară: Nu am nicio speranță! Daca stau din 2012 până la ora actuală... Nu s-a facut nimic propriu-zis. Nimic!

Femeia așteaptă de aproape un deceniu să se întoarcă acasă. Blocul în care stătea în Centrul Vechi e în consolidare. Ce s-a făcut în tot acest timp?

Locatară: Fațada este foarte frumoasă, au lucrat-o perfect, dar înăuntru nu e făcută nici scara pe care urci, nu e terminată. Și au fost 100 de muncitori acolo.

Vezi și

Termenul de finalizare a lucrărilor a fost amânat de patru ori. Cum n-are încotro, femeia stă într-o locuință de ... necesitate.

Pe acelaşi subiect

Locatară: Aici am stat fără lumină, fără gaze, fără nimic... Vreo cinci luni, şase luni, până ne-au aprobat.

150 de familii trăiesc acum în apartamente sociale şi aşteaptă să îşi primească locuinţele înapoi. Mulţi şi-au pierdut speranţa

Petru Petulescu, locatar: Am venit cu foarte multă încredere, ne consolidăm, salvăm vieti. Când colo... totul trenează. Speranţele sunt mici, tristeţea e mare. Este o experiență tragică.

Valentin Dragomir, locatar: Când m-am mutat am zis că e un fel de ghetou.

Reprezentanţii Companiei Municipale de Consolidări ameninţă cu întreruperea lucrărilor de consolidare din Bucureşti

De parcă situaţia nu era destul de gravă şi aşa, angajaţii companiei municipale care se ocupă de consolidări au intrat în grevă. Acuză că nu şi-au mai primit salariile de opt luni. Revoltaţi sunt muncitorii, revoltaţi sunt şi locatarii. 

Valentin Dragomir, locatar: Care e stadiul contractului, care e stadiul lucrării, cât mai stăm aici, ce se întâmplă în continuare? Nu ştim nimic.  

Sunt întrebări la care nimeni nu are un răspuns. Cheia ar fi la Primăria Capitalei, care are datorii de 45 de milioane de lei la compania municipală de consolidări.

Laurențiu Moater, director adjunct CMCB: Dacă nu primim bani, nu putem să mai continuăm lucrările. Suntem blocați! Nu numai că nu avem bani de salarii, nu avem bani nici de materiale. Nu mai avem bani de absolut nimic. 

Reprezentanţii Primăriei Capitalei dau vina pe managementul defectuos al companiei pentru situaţia creată şi spun că angajaţii companiei sunt victimele unei caracatițe asupra căreia, cel mai probabil, se va pronunța Justiția. 

Înfiinţată de aproape patru ani, Compania Municipală de Consolidări a reparat până acum doar nouă clădiri istorice, din peste 300 de imobile cu bulină roşie. Alte câteva mii au nevoie de lucrări de consolidare.

Bucureștiul ocupă prima poziție în clasamentul european al oraşelor cu mare risc seismic.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
SONDAJ: Aţi folosit un Advent Calendar în perioada sărbătorilor de iarnă?
Observator » Ştiri sociale » Consolidarea clădirilor cu risc seismic din Bucureşti, în pericol din cauza lipsei banilor: "Nu avem bani de salarii, nu avem bani nici de materiale"