Antena Meniu Search
x

Video Constantin Dincă, un profesor care ține orele online chiar din sala de curs: ''Acum intri într-o sală efectiv mută''

Şcolile sunt închise pentru elevi, nu şi pentru profesori. Unii dascăli nu pot sta departe de catedră, nici acum, când cursurile se ţin online. Este şi cazul unui profesor din Sibiu. El merge zilnic la şcoală şi le predă din clasă elevilor obligaţi să înveţe de acasă.

de Redactia Observator

la 11.11.2020, 22:48

Vezi și
  • Unii profesori preferă să meargă în sala de clasă, pentru a preda orele online
  • Din cauza situaţiilor neprevăzute, cursurile pot fi o adevărată provocare
  • Cele mai importante ştiri ale zilei, la Observator 19

Constantin Dincă este profesor de geografie la un liceu din Sibiu. Nu şi-a imaginat viaţa altfel decât la catedră, aşa că şi acum, când cursurile s-a mutat online, preferă să meargă la şcoală. Aici, spune el, are tot ce îi trebuie pentru a face lecţiile mai atractive.

Constantin Dincă, profesor: Există internet de mare viteză, am şi hârtile mari care în momentul în care efectiv am nevoie de ele, le pot desfăşura şi copiii pot să vadă de acasă.

Profesorul are o singură dezamăgire: era obişnuit să fie întâmpinat de elevi, dar pandemia i-a răpit această bucurie.

Constantin Dincă, profesor: Acum intri într-o sală efectiv mută şi încerci prin intermediul tehnologiei, să spunem aşa, să încălzeşti atmosfera intrând în discuţie cu ei.

Din cauza situaţiilor neprevăzute, cursurile online sunt, uneori, o adevărată provocare. Atât pentru profesor, cât şi pentru elevi.

Constantin Dincă, profesor: S-a luat curentul în cartier. Am avut emoţii că nu o să pot să ţin lecţia şi atunci am mai luat un laptop. Eram pregătit să fac hotspot cu telefonul mobil. Dar ce facem dacă în partea cealaltă nici elevii nu aveau curent electric.

Indiferent de piedicile pe care le întâmpină, efortul profesorului de a le aduce atomsfera din clasă acasă este apreciat de elevi.

Constantin Dincă, profesor: La cele trei clase de a 12-a pe care le am, participarea la lecţii este numeroasă.

Antonio Cloţan, elev clasa a XII-a: Îmi place, deoarece învăţatul este mult mai uşor şi mult mai atractiv. 

Constantin Dincă nu este singurul care îşi ţine orele de la şcoală. Numai în Sibiu există 90 de profesori care au solicitat Inspectoratului Şcolar să le permită susţinerea orelor direct din clasă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Constantin Dincă, un profesor care ține orele online chiar din sala de curs: ''Acum intri într-o sală efectiv mută''