Antena Meniu Search
x

Constantin Nita, ministrul delegat pentru energie : Gazele s-ar putea SCUMPI !

Gazele s-ar putea scumpi din cauza unei decizii luate de catre Constantin Nita, ministrul delegat pentru energie

Acesta vrea sa imparta Romgaz in doua si sa creeze o noua societate de inmagazinare a gazelor. Ministrul a declarat ca societatea nou infiintata va trebui sa isi acopere costurile, motiv pentru care preturile la gaze ar putea creste.

“Evident ca va trebui sa fie o societate, tot a ministerului. Vedem cum o sa facem. Va trebui sa traiasca, sa-si acopere costurile. De aceea o sa facem sa nu iasa in pierdere, ci in profit”, spune Constantin Nita.

Dupa ce a modificat legea ajutorului de stat pentru energia verde, ministrul e pregatit sa faramiteze si alte companii ca Hidroelectrica. Acesta vrea sa infiinteze 2-3 societati noi, care vor functiona pe mix de resurse energetice.

Chiar daca oficialii de la Bruxelles si Consiliul Concurentei din Romania s-au opus undei astfel de idei, Nita a declarat : “ Vreau sa le fac indifferent daca deranjez pe unii sau pe altii. Aceste companii pentru tara sunt foarte necesare. Cine intelege bine, cine nu, mai pune mana, mai citeste, mai studiaza si apoi vine sa discute cu mine.”

Acesta promite, de asemenea, ca va verifica toate tarifele care se stabilesc in zona energiei, chiar daca sunt stabilite de ANRE, o institutie independenta : “Am de gand sa umblu foarte serios la toate tarifele care se platesc in momentul de fata.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Constantin Nita, ministrul delegat pentru energie : Gazele s-ar putea SCUMPI !