Antena Meniu Search
x

160 de copii au intrat, pentru o zi, în pielea deputaţilor (Video)

Au dezbătut legi, au reclamat vicii de procedură, au adormit în fotolii şi au votat greşit! Pare o zi ca oricare alta în Parlamentul României. Însă rolul politicienilor a fost luat astăzi de 160 de elevi din Capitală care au simulat o şedinţă de plen în Camera Deputaţilor.

de Redactia Observator

la 07.06.2019, 21:40

Vezi și

Au dezbătut legi, au reclamat vicii de procedură, au adormit în fotolii şi au votat greşit! Pare o zi ca oricare alta în Parlamentul României. Însă rolul politicienilor a fost luat astăzi de 160 de elevi din Capitală care au simulat o şedinţă de plen în Camera Deputaţilor, cu discuţii tensionate, dar şi cu momente amuzante.

Sunt imagini pe care rar le vedem în Parlamentul României atunci când fotoliile sunt ocupate de aleşi. Astăzi, însă, locul lor a fost luat de 160 de liceeni din Capitală, care au vrut să vadă ce înseamnă să fii deputat. Adolescenţii şi-au luat în serios noile roluri, mai ales că au avut de votat o lege privind reciclarea în şcoli. 

Dacă ar fi parlamentari aleşi de popor, adolescenţii ar schimba în primul rând legea educaţiei.

Alţii se gândesc că infrastructura ar trebui să fie o prioritate pentru toţi politicienii.

Şedinţa a fost obositoare pentru mai mulţi liceeni, care au copiat comportamentul deputaţilor adevăraţi. Alţii au votat împotriva propriilor colegi.

Parlamentul Copiilor este o iniţiativă lansată în 2014 care îşi propune să-i apropie pe elevi de lumea politică.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La final s-a dat şi un test fulger.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » 160 de copii au intrat, pentru o zi, în pielea deputaţilor (Video)