Antena Meniu Search
x

Video Copii obligaţi să se joace printre maşini, în mai multe oraşe din ţară, după ce pandemia de coronavirus a închis locurile de joacă

Multe parcuri sau locuri de joacă din ţară rămân închise de aproape un an. Măsura a fost luată pentru a-i proteja pe copii de COVID. Însă părinţii se plâng acum că cei mici au ajuns să se joace în parcări, pe stradă sau în alte locuri nesigure.

de Redactia Observator

la 01.03.2021, 09:29

Vezi și
  • Copiii din mai multe oraşe din ţară se joacă în locuri nesigure.
  • Părinţii militează pentru deschiderea locurilor de joacă din ţară.

Ieşitul la joacă înseamnă, pentru copiii din Baciu, judeţul Cluj, câteva ore petrecute în parcare sau direct pe străzile circulate. Parcul din localitate a fost închis de aproape un an, pentru a-i proteja pe cei mici de COVID. Însă măsura nu a sporit siguranţa, se plâng părinţii: "Am ajuns în situaţia în care copiii noştri se joacă între maşini, nu mai au niciun fel de siguranţă".

Oamenii cer ca parcul să fie redeschis. Mai ales că, la doar câţiva metri de acesta, există alt spaţiu de joacă în care accesul nu pare să fie interzis: "Mai este un parc mic chiar la intrare în cartier, care este foarte mic şi murdar şi devastat tot, nu se poate spune că e parc".

Primarul spune, însă, că toate parcurile sunt închise, pe hârtie. În realitate, locurile de joacă nu au lacătul pus pe poartă tocmai din lipsa unui gard.

Administratorii parcurilor, pierderi de sute de mii de euro

János Balázs, primar: Toate locurile de joacă sunt închise, numai că nu toate au împrejmuire fizică ca să poată arăta faptul că este închis. După ce s-au închis locurile de joacă anul trecut, nu a fost deschis niciunul.

Şi în Dolj, de aproape un an, locurile de joacă sunt închise. Proprietarii acestora spun că este nedrept ca restaurantele să-şi reia activitatea, iar spaţiile de joacă nu. 

Mirabela Belgiu, administrator loc de joacă: Avem solicitări zilnic. Foarte mulţi părinţi mă sună chiar să vorbesc cu micuţii, să le explic de ce este închis locul de joacă pentru că vor să vină într-un număr cât de mic, cel puţin cu familia, să se joace, să le organizeze măcar ziua de naştere. 

Administratorii acestor spaţii spun că au avut pierderi de sute de mii de euro în ultimul an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Copii obligaţi să se joace printre maşini, în mai multe oraşe din ţară, după ce pandemia de coronavirus a închis locurile de joacă