Antena Meniu Search
x

Copiii rămaşi orfani după accidentul cu români din Ungaria au primit rechizite şi haine pentru şcoală

Copiii rămaşi orfani după accidentul din Ungaria în care nouă români au murit pe loc vor primi rechizite şi haine pentru noul an şcolar.

Copii rămaşi orfani după accidentul cu români din Ungaria au primit rechizite şi haine pentru şcoală
Copii rămaşi orfani după accidentul cu români din Ungaria au primit rechizite şi haine pentru şcoală - Observator

Copiii rămaşi orfani după accidentul din Ungaria în care nouă români au murit pe loc vor primi rechizite şi haine pentru noul an şcolar.

Asociaţia crescătorilor de hamei din Slovenia, acolo unde cei nouă români lucrau atunci când şi-au pierdut viaţa în tragicul accident, a făcut o donaţie în valoare de 8.000 de euro către Crucea Roşie Mureş pentru a ajuta copiii rămaşi orfani în urma accidentului.

"În acest sens, voluntarii filialei de Cruce Roșie Mureș au făcut anchetele sociale și au evaluat nevoile fiecărui copil. Aceștia vor primi rechizite școlare și alte bunuri esențiale la început de an școlar, articole de încălțăminte și îmbrăcăminte precum și alimente de bază", se arată într-o informare de presă.

Cei 13 copii rămaşi fără un părinte sau chiar orfani de ambii părinţi se vor întâlni mâine cu ambasadorul Republicii Slovenia la Bucureşti.

Pe acelaşi subiect

Cum s-a produs accidentul în care nouă români au murit pe loc pe un drum din Ungaria (Animaţie 3D)

De asemenea, cei 13 copii orfani, dar şi restul rudelor celor nouă români morţi în teribilul accident din Ungaria, ar putea primi despăgubiri de aproximativ 6 milioane de euro de la compania de asigurări.

Tragedia în urma căreia nouă români au murit pe loc s-a produs pe 22 mai 2018 pe un drum naţional din Ungaria.

Microbuzul în care se aflau cei nouă români era condus de un bărbat care făcea Live pe Facebook în momentul nenorocirii. Microbuzul s-a izbit violent de un camion încărcat cu nisip, iar impactul a fost atât de puternic încât toţi românii au murit pe loc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Copiii rămaşi orfani după accidentul cu români din Ungaria au primit rechizite şi haine pentru şcoală