Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Copiii a doi preoţi din Constanţa au nevoie de ajutor: 'Doar uniţi îi putem ajuta pe Ioan şi Steliana'

Copiii a doi preoţi care slujesc la două biserici din judeţul Constanţa sunt grav bolnavi şi au nevoie de ajutor pentru a putea primi tratamentul necesar.

de Alin Tarnovschi

la 10.12.2019 , 12:02

Ioan Rusu şi Steliana Viziteu, copii a doi preoţi din Constanţa Copiii a doi preoţi din Constanţa au nevoie de ajutor - Facebook

Copiii a doi preoţi care slujesc la două biserici din judeţul Constanţa sunt grav bolnavi şi au nevoie de ajutor pentru a putea primi tratamentul necesar.

Un alt preot, tot din Constanţa, a organizat un concert caritabil, în biserica în care slujeşte, pentru a-i ajuta pe cei doi colegi greu încercaţi de viaţă.

Mai mult, preotul Jean Ion a lansat un apel pe Facebook pentru ca oamenii să vină la concert şi să doneze pentru cei doi copii.

Articolul continuă după reclamă

"Ioan este cel de-al doilea copil al fam. Pr. Ionuț Rusu, slujitor la biserica Sf. Cuv. Parascheva din Năvodari. Încă din viața intrauterină, Ioan Rusu a fost diagnosticat cu Ventriculomegalie unilaterală dreaptă.

Pe acelaşi subiect

După naștere și până la vârsta de 9 luni, copilul s-a dezvoltat normal. După mai multe investigații în România și posibile diagnostice, în februarie 2018, în Italia, a fost confirmat diagnosticul de hidrocefalie unilaterală dreapta. Ioan a făcut kinetoterapie și, în prezent, face ședințe de terapie la Centrul Psihologic 'Marea Neagră' de 4 ori pe saptamană. Din cauza spasmelor este afectată și vederea, fiind posibil necesară și o intervenție oftalmologică.

Tratamentul pe care îl urmează este procurat din Italia pentru că în țară nu se găsește. Pe data de 14 iunie 2019 părinții au primit aprobarea pentru operație la spitalul Niguarda (Milano, Italia), în ianuarie – februarie 2020. Costul operației este de 12.000 euro, afară de spitalizare, transport și cazarea unui părinte în Italia", a scris preotul Jean Ion în apelul lansat pe Facebook.

Ca şi în cazul lui Ioan, Steliana are nevoie de ajutor pentru a putea duce o viaţă normală.

"Este cea de-a treia fetiţă în familia Preotului Ciprian Viziteu și a Alinei, preot slujitor la parohia Vulturu din jud. Constanța. La vârsta de 3 ani, Steliana Viziteu a fost diagnosticată cu hipoacuzie bilaterală profundă la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' din Bucureşti, confirmat și de Spitalul 'Marie Curie'.

Din august 2017 a purtat aparate auditive, iar în august 2018 a fost operată pentru implant cohlear. În această vară, părinții au descoperit că Steliana are probleme cu tiroida, fiind suspectă de sindromul Pendred, care dă hipoacuzie cu hipotiroidie, urmând tratament cu Euthyrox. De 3 ori pe săptămână părinții fac naveta de la Vulturu la Constanța pentru ședințe de logopedie. Costul şedinţei este de 60 lei, pe lângă cheltuielile cu transportul", a explicat preotul Jean Ion.

Concertul caritabil pentru Ioan şi Steliana are loc duminică, 15 decembrie, începând cu ora 18.00, la biserica 'Sfântul Vasile cel Mare' din Constanţa.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Alin Tarnovschi Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri sociale » Copiii a doi preoţi din Constanţa au nevoie de ajutor: 'Doar uniţi îi putem ajuta pe Ioan şi Steliana'