Antena Meniu Search
x

Atenţie, părinţi! Copiii care mănâncă des hamburgeri sunt predispuși la probleme respiratorii!

Mâncarea preferată a copiilor moderni provoacă astmul. E concluzia medicilor, care au urmărit adolescenţi care consumă des hamburgeri din comerţ.

Vezi și

Mâncarea preferată a copiilor moderni provoacă astmul. E concluzia medicilor, care au urmărit adolescenţi care consumă des hamburgeri din comerţ.

Sandvişul uriaş, cu aspect apetisant, tentează mulţi copii. Dar consumul nu e deloc inofensiv.

OANA DUMITRACHE, medic nutriţionist:

Pot dezvolta probleme respiratorii, inclusiv la copiii în plină dezvoltare.

Mai exact, ultima cercetare în domeniu, arată că toţi copiii care mănâncă deseori hamburgeri prezintă un risc de peste 50% de a dezvolta astm. Şi nu este singura afecţiune la care sunt predispuşi.

OANA DUMITRACHE, medic nutriţionist:

Pot provoca boli cronice, precum obezitate, diabet, ajungându-se chiar la hipertensiune la vârste fragede.

Cercetătorii au descoperit în componenţa renumitelor chiftele o substanţă chimică sintetică cu proprietăţi antioxidante, care poate provoca numeroase reacţii adverse.

Chifla  este partea cea mai dăunătoare a hamburgerilor vânduţi la fast-food. În componenţa ei au fost descoperite substanţe folosite în experimente pentru a induce diabetul organismelor sănătoase. Printre ele şi etanolul.

OANA DUMITRACHE, medic nutriţionist:

El este folosit pentru ca produsul respectiv să aibă un termen de valabilitate cât mai mare, să ţină foarte bine.

Aşa se face că, în supermarketuri există chifle speciale care au termen de valabilitate chiar şi un an. Pofticioşii au totuşi variante. Tudor a renunţat la fast-food în urmă cu mulţi ani. Acum are propria lui reţetă de burgeri.

TUDOR, chef:

Sunt făcute artizanal, după o reţetă de-a mea. Folosim ouă, folosim lapte, nu avem prafuri, sunt naturale. Nu conţine soia, nu conţine adaos de pesmet.

Un astfel de un hamburger costă peste 20 de lei, de cinci ori mai mult decât preţul de la fast-food.

TUDOR, chef:

Este imposibil să ai o chiflă, să ai un sos, să ai o producţie, să te gândeşti că ai şi un adaos, ai şi energie, ai şi angajaţi. Lumea trebuie să conştientizeze că mama tuturor bolilor este alimentaţia!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Atenţie, părinţi! Copiii care mănâncă des hamburgeri sunt predispuși la probleme respiratorii!