Antena Meniu Search
x

Video Copiii din Bucureşti, relaxare la fermele de lângă oraş. Cât plătesc părinţii pentru o şedinţă de terapie cu alpaca

Pentru copiii fără bunici la ţară şi care au văzut animale mai degrabă la televizor decât în realitate, părinţii au acum o soluţie. Lângă Bucureşti s-au deschis în ultimii ani mai multe ferme unde cei mici pot să vadă şi chiar să se joace cu iepuri, găini, ponei sau chiar cai. În plus, pot fi vizitate şi animale mai puţin întâlnite la noi. 

de Redactia Observator

la 22.05.2022, 08:49

Vezi și

Reacţiile copiilor care interacţionează pentru prima dată cu animale de obicei prezente în gospodăriile de la ţară sunt motivul pentru care Daniela a decis să plece din Bucureşti şi să deschidă o fermă. Copiii au ocazia să vadă pe viu inclusiv găini, raţe, oi sau cai. 

Dana Zaharia - administrator fermă: Animalele..nu le-am numărat, dar avem suficiente cât să nu pară puţine. De la animale mici şi păsări de toate felurile, până la animale precum cele din spatele nostru: cai, ponei, văcuţe, oi de mai multe feluri. Tot ce ar trebui să înveţe despre animale, altfel decât în cărţi. 

Citește și: Cum să-ți organizezi un spa la tine acasă. Metode prin care să te relaxezi după o zi obositoare

Mai ales pentru copii, o vizită aici e o aventură.

Pe acelaşi subiect

Marilena - cadru didactic: Pentru mulţi dintre ei e o experienţă unică. Sunt copii crescuţi la Bucureşti, care nu au avut prilejul şi bucuria de a avea părinţi la provincie, bunicii la ţară şi da, e o experienţă nouă. Ne este greu şi nouă să ne întoarcem la Bucureşti. Da, le e greu să pleacă înapoi la Bucureşti.

Dacă la o grădină zoologică animalele pot fi doar văzute de la distanţă, aici copiii le pot atinge şi chiar le pot hrăni.  Iar ca experienţa vieţii la ţară să fie completă, la fermă se şi găteşte tradiţional, la ceaun pe foc de lemne. 

Iar dacă animalele obişnuite de pe lângă casa omului îi bucură pe copii, cele exotice ajută şi în programe de terapie, mai ales pentru cei cu tulburări de spectru autist. 

Georgiana Paraschiv - proprietară alpacale: Noi i-am adus în ţară în Septembrie 2019 şi cumva în octombrie am început să facem terapie cu ei. În acest moment facem doar în weekend şi depindem foarte mult de vreme. Dacă e foarte cald nu facem. dacă plouă, de altfel, nu facem. Sunt foarte sensibili. Dacă în ziua respectivă avem terapie, o blocăm şi nu mai facem niciun fel de vizită, astfel încât impactul asupra lor să fie cât mai mic.

O şedinţă de terapie cu alpaca durează cel mult 45 de minute, iar vizita cel mult o oră. La vizită, însă, pentru a nu le deranja prea mult, au voie doar patru persoane şi doar o singură dată pe zi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Copiii din Bucureşti, relaxare la fermele de lângă oraş. Cât plătesc părinţii pentru o şedinţă de terapie cu alpaca