Testul de 2 minute care poate detecta dacă un copil este autist
Un nou test creat de specialiștii de la Universitatea Rutgers poate detecta dacă un copil este autist în numai 2 minute, mai devreme decât orice alt test.
Un nou test creat de specialiștii de la Universitatea Rutgers poate detecta dacă un copil este autist în numai 2 minute, mai devreme decât orice alt test.
În prezent, diagnosticul cu autism nu poate fi pus până la vârsta de 5 ani, în timp ce simptomele sunt de obicei observate abia atunci când copilul ajunge la vârsta de 3 ani, scrie The Sun.
Însă, cercetătorii de la Universitatea Rutgers, din New Jersey (SUA), susțin că au creat un test care poate detecta problemele cauzate de autism și la copii cu vârste mult mai mici.
Potrivit cercetătorilor, testul PDQ-1 (The Psychological Development Questionnaire) poate detecta autismul în 88 la sută din cazuri. În acest studiu au fost analizați 1.959 de copii cu vârste cuprinse între 18 și 36 de luni.
- A câștigat la loto un milion de dolari, și-a chemat rudele și prietenii să sărbătorească, dar apoi s-a...
- Secretul părului lui Donald Trump, dezvăluit de o rafală de vânt. Președintele SUA, ținta ironiilor pe...
- Kanye West anunţă că a fost diagnosticat greşit cu tulburare bipolară şi suferă de fapt de autism
- Peste 10 milioane de euro investite în educație și știință. Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea...
- Evenimente în Bucureşti, în weekendul 5-6 aprilie. Ce nu trebuie să ratezi
Părinții care completează testul trebuie doar să fie atenți la comportamentul copiilor lor.
Ei sunt întrebați despre modul cum își manifestă copilul lor interesul pentru un anumit obiect, dacă răspunde atunci când este chemat, dacă zâmbește atunci când vede o persoană cunoscută, dacă interacționează atunci când vede o persoană, dacă îi place să se joace "de-a v-ați ascunselea" sau dacă are dificultăți în vorbire.


Autismul este o tulburare de dezvoltare considerată drept una dintre cele mai severe tulburari neuropsihiatrice ale copilăriei. Aceste tulburări prezintă o largă varietate de manifestări, presupuse a fi rezultatul unor disfuncționalități de dezvoltare ale sistemului nervos central sau genetice.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰