Antena Meniu Search
x

Copil de nouă ani, accidentat în Munții Bucegi, cărat în spate un kilometru de jandarmii montani (Foto)

Un copil de nouă ani, care s-a accidentat grav pe un traseu din Munții Bucegi, a fost cărat în spate de un jandarm montan până la Cheile Zănoagei, apoi transportat cu mașina până în punctul în care a putut fi preluat de un echipaj SMURD.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 11.10.2020, 14:22

  • Copilul își însoțea părinții pe un traseu cu dificultate mică între Zănoaga – Scropoasa, în Munții Bucegi.
  • Jandarmii montani i-au acordat copilului măsurile de prim-ajutor și l-au dus în spate pentru că avea o rană deschisă la piciorul drept.

Copilul se afla cu părinții lui într-o drumeţie, pe traseul montan Zănoaga – Scropoasa, când s-a accidentat.

"Familia, doi adulţi şi un copil minor din judeţul Călăraşi, se afla într-o drumeţie pe traseul montan Zănoaga – Scropoasa, cu un grad de dificultate mic (marcat cu cruce albastră). La un moment dat, din cauza neatenţiei şi a umezelii de pe traseu, băiatul în vârstă de 9 ani a alunecat şi s-a accidentat, fiind în imposibilitatea de a se mai deplasa", se arată în comunicatul Jandarmeriei Dâmboviţa.

Copilul a suferit o rană deschisă la piciorul drept și a intrat în panică

Ajunşi la faţa locului, jandarmii montani i-au acordat minorului măsurile de prim-ajutor, deoarece aceasta prezenta o rană deschisă la piciorul drept și era panicat.

Din cauza traseului greu accesibil cu autoturismul, jandarmii montani l-au cărat pe copilul accidentat în spate, pe o distanță de aproximativ 1 km, până la Cheile Zănoagei. 

Apoi l-au transportat cu mașina de serviciu in zona Cuibul Dorului, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD și condus la spital,  pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Copil de nouă ani, accidentat în Munții Bucegi, cărat în spate un kilometru de jandarmii montani (Foto)