Antena Meniu Search
x

UPDATE! Copil orfan, omorat de bunica sa, bolnava psihic

Uitat de autoritati si lasat in grija unei femei cu grave probleme, baiatul a sfarsit tragic la numai patru ani. Cea care l-a crescut ilegal l-a omorat cu mainile goale, apoi s-a sinucis, intocmai ca fiica sa, acum un an. A ucis un copil si s-a sinucis din gelozie.

Vezi și

E un tablou socant. Din exterior. Din interior, apropiatii femeii stiau ca nebunia o pandeste. Avea probleme psihice si putea rabufni in orice clipa. Si totusi, avea in grija un copil de patru ani! Era singura amintire lasata de fiica sa, care isi luase viata anul trecut, intr-o padure din apropiere.

Aseara, intr-un moment de nebunie, femeia de 46 de ani si-a strans nepotul de gat. L-a privit cum moare, apoi l-a asezat cu grija pe pat. "Asa sa-ti ajute Dumnezeu si tie! Unde ai stat toata noaptea?” Au fost ultimele cuvinte ale femeii. Iubea un padurar pe care il banuia de infidelitate. Gelozia i-ar fi declansat nebunia care a aruncat-o spre moarte. “Nimeni nu se sinucide pentru ca e fericit. Te sinucizi atunci cand nu mai ai un raspuns la problemele cu care te confrunti “, a explicat psihologul Hanibal Dumitrascu.

Iar problemele femeii erau vechi. Anul trecut, in august, isi gasise fiica de numai 25 de ani, spanzurata de un copac, la cinci metri de pamant. Tanara, care consumase alcool, avea la ea opt telefoane mobile si mai multe bijuterii. O moarte misterioasa, care a macinat-o pe mama sa. “E o situatie tragica. S-ar fi impus sprijin atat pentru bunica, cat si pentru minor”, a declarat Ionela Lazar, de la Protectia Copilului Hunedoara.

Si totusi, femeia nu a fost consiliata psihologic, iar autoritatile i-au lasat in grija, fara prea multe intrebari, nepotul orfan. “La nivel local, primaria a considerat ca are suficiente resurse sa sprijine situatia copilului si a bunicii sale”, a mai adaugat Ionela Lazar.

Neoficial, primarul s-a spalat si el pe maini de acest caz. Intr-o discutie cu reporerii Observatorului, a dat vina pe cei de la Protectia Copilului. Care n-au facut nici macar o ancheta sociala dupa tragedie. Si au lasat copilul in grija unei femei cu afectiuni psihice. Consecinta: bunica l-a crescut, desi nu avea drepturi legale asupra lui. Si tot ea l-a ucis, intr-o nebunie criminala pe care autoritatile au ales s-o ignore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » UPDATE! Copil orfan, omorat de bunica sa, bolnava psihic