Antena Meniu Search
x

Coplata a creat haos in spitale! Birocratia face imposibila incasarea banilor de la pacienti

A fost haos in spitale. Coplata a intrat in vigoare. Insa doar teoretic! Practic, birocratia face imposibila incasarea banilor de la pacienti. Pasati de la un birou la altul, oamenii n-au stiut unde si cat trebuie sa dea la externare.

Vezi și

Multi directori de spital s-au plans ca nu pot incasa taxa de la pacienti din doua motive: fie nu au contracte incheiate cu Casele de Asigurari de Sanatate, fie nu au stabilita valoarea taxei in consiliile de administratie.

Raspunsul a venit sec, de la Ministrul Sanatatii: baza legala exista, e o hotarare de Guvern care stabileste coplata, iar conducerile spitalelor au avut la dispozitie mai bine de doua luni sa stabileasca exact ce bani vor lua de la cei care se externeaza.

Deci, cine se interneaza de azi inainte nu mai pleaca din spital fara sa plateasca cel putin cinci lei. Nu e singura lamurire data astazi. Nici mortii nu scapa de taxa, iar banii pentru internarea dinaitea decesului vor fi achitati de familie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Coplata a creat haos in spitale! Birocratia face imposibila incasarea banilor de la pacienti