Antena Meniu Search
x

Coronavirusul, afacere de succes pentru cei care profită de teama românilor

Coronavirusul pare o afacere de succes pentru cei care profită de teama românilor. Vând pe internet la preţuri uriaşe măşti sau combinezoane care nici măcar nu îi protejează pe cumpărători de infectare.

De Redactia Observator la 27.02.2020, 22:01
Vezi și
  • Coronavirusul a devenit o afacere de succes pentru cei care profită de teama românilor
  • Produsele la mare căutare în această perioadă au început să se vândă la suprapreţ

Coronavirusul pare o afacere de succes pentru cei care profită de teama românilor. Vând pe internet la preţuri uriaşe măşti sau combinezoane care nici măcar nu îi protejează pe cumpărători de infectare. În cazul furnizorilor de echipamente medicale care au mărit preţurile nejustificat, Consiliul Concurenţei şi ANPC au început anchete. 

Beatrice Speteanu, farmacist: De trei săptămâni nu mai avem măşti

"Nu avem măşti". Acesta a fost răspunsul farmaciştilor din Bucureşti şi din ţară. Şi nici dezinfectant. De niciun fel. În ultimele 24 de ore, stocurile au fost epuizate.  

Măşti de protecţie se mai găsesc câteva bucăţi, pe internet, dar la suprapreţ.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă: Când vii şi deja începi să speculezi măştile care costau câţiva bani o mască să vinzi 50 de măşti la 100 de euro pentru populaţie este imens. Cred că la un anumit moment poate să fie tratat, dacă va fi nevoie, din punct de vedere legal

În Gorj, medicii se plâng că nu au echipamente de protecţie adecvate. Combinezoanele ori lipsesc, ori sunt improvizate.

Un medic spune că "aceste echipamente sunt destinate unor categorii de personal, de lucrători, folosite în grădinărit, în construcţii".

Spre raioanele magazinelor de bricolaj s-au îndreptat şi cei care au găsit stocurile farmaciilor goale. Măştile care protejează muncitorii de praf s-au vândut ca pâinea caldă.

Beatrice Speteanu, farmacist: Dacă până acum sunam orice distribuitor și le aveau pe stoc, deja începem să căutăm peste tot și din ce mai puține produse găsim. Ne-au atenționat că și cele care sunt pe stoc se vor scumpi 

Scumpiri care au declanşat anchete. ANPC şi Consiliul Concurenţei îi controlează deja pe comercianţi. 

Bogdan Chiriţoiu, preşedinte Consiliul Concurenţei: Suspectăm înţelegeri între companiile participante pe această piață, înţelegeri care rezultă în preţuri crescute pentru consumatori 

Cei care au încălcat legea riscă amenzi usturătoare: până la 10 la sută din cifra de afaceri. În Italia, profitorii au mers mai departe. Au vândut măşti cu 1.000 de euro bucata. Carabinerii i-au arestat. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Coronavirusul, afacere de succes pentru cei care profită de teama românilor