Antena Meniu Search
x

Cosmetice vândute pe garanţie verbală

Cosmetice de trei parale. Trei lei dai, trei lei fac. Ieftine şi proaste.

Vezi și

Cosmetice de trei parale. Trei lei dai, trei lei fac. Ieftine şi proaste. Farduri, rujuri, fonduri de ten sau pudre sunt ţinute în soare la temperaturi ridicate. Devin astfel nocive pentru piele şi pentru organism. Mai mult, nu au termen de valabilitate, iar etichetele, de cele mai multe ori, nu sunt în limba română.

Trei lei dai, trei lei face. O marfă de trei parale. La propriu. Ce termen de valabilitate să aibă astfel de produse. Cine vrea să cumpere, ar trebui să se mulţumească cu o garanţie verbală.

Încercăm şi la alte tarabă. Nici aici nu găsim termenul de valabilitate pe produs. Iar eticheta nu este în limba română. Iar toate produsele sunt ţinute pe tarabe, în soare, cu lunile. Chiar dacă termometrul arată peste 30 de grade, rujurile rezistă. Par solide. Par!

Un ruj costă între 3 şi 6 lei, un fond de ten poate ajunge şi la 15 lei, iar un corector sau un fard între 3 şi 10 lei. Am mers cu produsele la dermatolog pentru o scurtă analiză. Lista ingredientelor trage deja un semnal de alarmă.

Rujurile, de exemplu, sunt ambalate în recipiente metalice, facute din derivaţi de nichel. Prin expunerea la soare, nichelul poate ajunge în contact cu produsul şi apoi cu pielea. La fel şi substenaţele folosite pentru colorarea fardurilor. Aşa că specialiştii recomandă cumpărarea cosmeticelor din magazinele de profil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cosmetice vândute pe garanţie verbală