Antena Meniu Search
x

Weekend cu cozi pe Autostrada Soarelui, pe drumul spre mare

Drumul nervilor spre mare trece prin şantier! Şoferii care visau un weekend liniştit pe litoral au rămas blocaţi în coloane de zeci de kilometri, pe Autostrada Soarelui.

de Redactia Observator

la 09.06.2019, 00:34

Vezi și

Drumul nervilor spre mare trece prin şantier! Şoferii care visau un weekend liniştit pe litoral au rămas blocaţi în coloane de zeci de kilometri, pe Autostrada Soarelui. Chiar când a început vara, au început şi lucrările de asfaltare. Însă un muncitor a adormit subit la datorie. Înarmaţi-vă cu răbdare şi de acum încolo, pentru că o întreagă porţiune de autostradă ar putea fi complet închisă, în următorii doi ani. 

Problemele pe drumul spre mare încep încă de la ieşirea din Capitală. Pe o porţiune de 30 de kilometri, şoferii fac slalom printre cratere, deşi recent au avut loc lucrări de reabilitare. Când în sfârşit drumul s-a netezit, s-au lovit de o coloană infernală. Asta pentru că, în apropiere de Lehliu, se toarnă un strat nou de asfalt.

Nervii şoferilor sunt întinşi la maximum, dar - pe şantier - se doarme. La propiu. Un muncitor şi-a tras utilajul la umbră, şi moţăie cu picioarele pe volan. E trezit de colegii lui, care remarcă echipa noastră de filmare. Încă năucit de somn, omul îşi porneşte - totuşi - vehiculul şi se apucă de muncă.

În total, trei porţiuni din Autostrada Soarelui, adică peste 30 de kilometri, sunt restricţionate pentru lucrări. Şi e doar începutul.

În această zonă, traficul va fi închis complet pentru că firmele de asfaltare trebuie să execute lucrări majore de consolidare. Ministerul Transporturilor va plăti 87 de milioane de lei pentru repararea acestui tronson. Proprietarii de hoteluri şi restaurante de pe litoral sunt convinşi că asfaltarea în timpul sezonului estival o să le diminueze profitul. Pentru că, decât să se confrunte cu drumul spre marea noastră, oamenii vor alege să plece în ţările vecine.

În decembrie, premierul Viorica Dăncilă ameninţa că-l va demite pe şeful CNAIR dacă nu termină 100 de kilometri de autostradă până la sfârşitul anului. Au trecut 6 luni, iar Narcis Neaga încă este la conducerea companiei de drumuri. Însă, potrivit unor surse, ar putea fi demis săptămâna viitoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Weekend cu cozi pe Autostrada Soarelui, pe drumul spre mare