Antena Meniu Search
x

Cozonacii tradiţionali româneşti sunt vânduţi până în China. Reţeta are câteva secrete (Video)

Colacul de Sântimbru, un cozonac tradiţional care are şi atestat, va lua drumul Chinei de sărbători. Desertul are câteva secrete: cozonacii sunt făcuţi după o reţetă veche de sute de ani şi sunt copţi în cuptoare de cărămidă nici mai mult nici mai puţin de 45 de minute.

de Redactia Observator

la 23.04.2019, 21:54

Vezi și

Colacul de Sântimbru, un cozonac tradiţional care are şi atestat, va lua drumul Chinei de sărbători. Desertul are câteva secrete: cozonacii sunt făcuţi după o reţetă veche de sute de ani şi sunt copţi în cuptoare de cărămidă nici mai mult nici mai puţin de 45 de minute. Un cozonac costă 14 lei, dar brutarii nu au voie să vândă mai mult de 300 pe zi.

În brutăriile din Sântimbru se lucrează la foc continuu. Au de onorat zilnic 300 de comenzi de cozonaci cu nuci, cu mac sau cu stafide. 

Acolo se respectă o reţetă veche de sute de ani, din caietul bunicii. După ce cozonacul este aşezat în tăvi, se coace în cuptoare din cărămidă. Este scos doar după ce se rumeneşte.

Vestea cozoancului de Sântimbru s-a răspândit în toate colţurile ţării, dar şi în afara Romniei. O sută dintre ei vor ajunge în China.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cozonacul se numeşte ,,Colac De Sântimbru " şi este produs tradiţional atestat de ministerul Agriculturii. De când a primit acest certificat, comenzile s-au triplat. Legea pentru produsul tradiţional nu le permite însă brutarilor să coacă mai mult de 300 pe zi.

Brutăria din Alba vinde în aceste zile în jur de 2.000 de cozonaci. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Cozonacii tradiţionali româneşti sunt vânduţi până în China. Reţeta are câteva secrete (Video)