Video

Crăciun (prea) liniștit la munte. Turiștii nu au avut cu ce să își ocupe timpul

De Redactia Observator.
Publicat: 25.12.2020, 21:30.
Actualizat: 25.12.2020, 21:32

În prima zi de Crăciun la munte singura distracţie a fost pârtia. Acolo unde a nins. În rest, turiştii nu au prea avut cu ce să-şi ocupe timpul. N-au mai fost petreceri cu hore la hotel, iar piscinele şi SPA-uri sunt închise.

Crăciunul la Rânca pare să fie ca-n vremurile bune.

Pe pârtiile de sanie şi schi, mulţi turişti au uitat de griji şi reguli. Pentru unii, măştile de protecţie au devenit opţionale. Majoritatea însă a preferat distracţia în siguranţă.

Cristina Oprea, reporter Observator: Dacă iubiţi zăpada, Crăciunul pe pârtie este o alternativă extraordinară pentru această zi, iar Rânca este locul unde nu e niciodată prea târziu să-ţi pui schiurile în picioare şi să te bucuri de o coborâre.

Pentru o zi cu instructor de schi, turiştii plătesc 100 de lei. În timp ce închirierea echipamentului costă 40 de lei.

Turiștii, dezamăgiți la Sinaia

La Sinaia, distracţia la munte e limitată însă în zona pârtiilor.

Vali Stan, reporter Observator: Principala dezamăgire a turiştilor este că SPA-urile şi piscinele interioare rămân închise. Guvernul le-a interzis pentru că aici nu se poate păstra distanţa între oameni.

Astăzi, în Sinaia, ar fi fost perfecte câteva ore în bazinele acoperite. Din cauza vântului şi a ceţei, gondola a fost închisă, iar turiştii au fost nevoiţi să se întoarcă din drum. Mulţi au rămas la pârtia de săniuţe

Sărbători... prea liniştite sunt şi la Bran.

Claudiu Loghin, reporter Observator: În pensiunile de la munte, doar 40% din locuri sunt ocupate. Ninsorile întârzie astfel încât, până la urmă, este o chestiune de imaginaţie atât pentru administratorii unităţilor cât şi pentru turişti să găsească formula perfectă de petrecere a timpului liber.

A doua zi de Crăciun vine cu zăpadă din plin la munte. De mâine dimineaţă începe să ningă, anunţă meteorologii

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.